V prostorih Mestne hiše na Ptuju se je danes odvilo srečanje organizatorjev programa festivala Kurentovanje z največjimi partnerji in sponzorji 64. Kurentovanja. V vseh dogodkih, ki bodo slovensko pustno prestolnico zapolnili v enajstih dneh, se bo predstavilo približno 6.800 nastopajočih iz 7 držav.

Na povabilo k podpori so se med drugimi odzvala večja podjetja: Adriaplin, Zavarovalnica Triglav, Perutnina Ptuj, Talum, Cestno podjetje Ptuj, NLB ter Javne službe Ptuj.

Brez pomoči partnerjev Kurentovanja v takšni obliki ne bi bilo

V Mestni občini Ptuj se zavedajo pomena dobrih odnosov in sodelovanja z gospodarskimi deležniki, ki podpirajo največji slovenski pustni festival. »Mi smo izjemno veseli, da imamo tako dobre partnerje pri Kurentovanju in da smo skupaj že več let. Tudi letos nam ostajajo zvesti. Brez njihove pomoči in podpore Kurentovanja v takšni obliki ne bi bilo mogoče izvesti, zato res iskrena hvala, v upanju na nadaljnje sodelovanje,« je ob srečanju povedala županja MO Ptuj, Nuška Gajšek.

Organizator 64. Kurentovanja, Zavod za turizem Ptuj, je izrazil hvaležnost prav sem partnerjem in sponzorjem dogodka. Direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečkovič Bolšec: »Izvedba tako izjemnega dogodka, kot je Kurentovanje, je tudi finančno zelo zahtevno. Cene storitev se višajo iz leta v leto, kar nam v organizacijskem smislu predstavlja številne izzive, nad katerimi pa vsako leto uspešno bdimo. Zelo ponosni smo na naše nastopajoče, ki se vsako leto odzovejo našemu povabilu v tako velikem številu, hkrati pa smo izjemno hvaležni vsem partnerjem in sponzorjem, ki nam pomagajo izvesti prireditev, ki ime Ptuja ponaša in pozicionira v mednarodnem okolju.«