Slovenija

Brez električne energije nekaj tisoč odjemalcev

Uredništvo , 20.07.23 ob 09:19

Na območju Elektra Maribor je brez napajanja z električno energijo 2900 odjemalcev.

Brez električne energije nekaj tisoč odjemalcev

Delavci elektro podjetij, ki so zaradi neurij v zadnjem tednu dni veliko časa na terenu, tudi po sredinem neurju odpravljajo okvare na omrežju. Na območju Elektra Maribor je brez napajanja z električno energijo 2900 odjemalcev, na območju Elektra Ljubljana več kot 2200, na območju Elektra Celje pa je bilo zjutraj brez elektrike 665 uporabnikov.

Kot so pojasnili pri Elektro Maribor, se sodelavci intenzivno trudijo okvare odpraviti, da bi odjemalcem čim prej omogočili dostop do električne energije. Uporabnike prosijo za razumevanje, prav tako, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo. Na območju Elektra Ljubljana je zaradi neurij v preteklih dneh bilo danes ob 8. uri brez električne energije 2245 uporabnikov. Na terenu so vse razpoložljive ekipe, ki odpravljajo okvare, sporočajo iz Elektra Ljubljana in odjemalce prosijo za razumevanje.

Na terenu so tudi elektromontažne ekipe Elektra Celje. Ob 6.30 je bilo brez napajanja na celotnem omrežju Elektra Celje še 665 uporabnikov, od tega na območju distribucijske enote Velenje 340 uporabnikov, na območju distribucijske enote Celje 235 uporabnikov, na območju enote Slovenj Gradec 62 in na območju Krškega 28 uporabnikov, so za STA pojasnili pri Elektru Celje.

Brez dobave električne energije je tudi še nekaj odjemalcev Elektra Primorska. Kot so pojasnili v družbi, je trenutno brez električne energije še okoli sto odjemalcev na Tolminskem ter v okolici Ilirske Bistrice in Pivke.

STA