Logar, ki je bil zadnja leta zunanji minister in večkrat izvoljeni poslanec in mestni svetnik v Ljubljani.

Logar se bo za mesto predsednika republike potegoval z podpisi državljanov. Kot poroča Siol.net, so iz SDS-a že sporočili, da bodo Logarja podprli, če se bo odločil za kandidaturo.

Kot poroča Siol.net se je na potegovanje za položaj predsednika republike pripravljal že nekaj časa Z najavo kandidature pa sta ga prehiteli Nina Krajnik in Nataša Pirc Musar. Za predsednika republike pa namerava kandidirati tudi Marta Kos.

Bil je minister, mestni svetnik, govorec svetu EU …

Logar je bil do sedaj zunanji minister, večkrat izvoljeni poslanec, mestni svetnik v Ljubljani in uradni govorec slovenskega predsedstva svetu EU. Sicer je vodil tudi preiskovalno komisijo o zlorabah v bančnem sistemu. V politično zgodovino se je vpisal, ko je odkril prikrivana milijardo vredna nakazila iz Irana prek NLB na najrazličnejše naslove na Zahodu, za katere so vedeli na NLB, KPK, Banki Slovenije, policiji in Sovi.

Po izobrazbi je ekonomist, leta 2016 pa je doktoriral doktorat na Fakulteti za uporabne družbene študije.

Na zadnjih lokalnih volitvah, ko je kot kandidat za župana nastopil proti Zoranu Jankoviću, je z 29,5 odstotka dosegel drugi najboljši rezultat. V slovenski parlament je bil za poslanca do sedaj izvoljen trikrat zapored, bil je tudi član komisij za zunanjo politiko in evropske zadeve.