Pretekli konec tedna so newyorški gostinci lahko spet začeli streči v notranjosti svojih restavracij, a je dovoljena največ 35-odstotna zasedenost miz in stolov. V kultni brooklynski restavraciji Peter Luger, ki slovi po menda najboljših stejkih v New Yorku, so se ob tem domislili prav posebnega trika, kako v lokalu kljub koronskim ukrepom ustvariti občutek gneče.

Foto: Getty Images

Sklenili so sodelovanje z newyorško podružnico slavnega muzeja voščenih lutk Madame Tussauds, ki je v restavracijo posedel nekaj svojih “varovancev”, poroča spletni portal Siol.  Tako je za eno od miz mogoče srečati Audrey Hebpurn oziroma njen lik Holly Holightly iz filma Zajtrk pri Tiffanyju, pri točilnem pultu pa sloni Jon Hamm oziroma Don Draper iz serije Oglaševalci s koktajlom v roki.

Na domiselen način poskusili privabiti goste

S tem so skušali v restavraciji spet ustvariti vtis časov pred pandemijo, ko je bil lokal vsak dan nabito poln, obenem pa z voščenimi lutkami privabiti nove goste. “Ni nam lahko, a se skušamo prilagoditi razmeram. Zadovoljni smo z vsem, kar nam dovolijo, pa naj bo to 25 ali 35 odstotkov zasedenosti. Bili smo povsem na dnu, a se bomo prebili nazaj na vrh,” je za Reuters dejal vodja restavracije Michael Costa.