Jure Kotnik je pevec iz Pragerskega,  ki si je z dvema odlično zapetima čustvenima baladama priboril mesto v današnjem finalu Slovenija ima talent. Po pogovoru z Juretom pred polfinalom, smo tokrat o njegovi poti spregovorili z njegovo mamo Metko. Jure je imel namreč težavno mladost, med katero je zaradi kriminalnih dejanj pristal v zaporu, njegova mama pa je bila zanj vedno najboljša prijateljica, ki mu je dajala čustveno podporo, sedaj pa je zelo ponosna na to, kako daleč je prišel.

Nastop na TV je bil veliko presenečenje

Starša 28-letnega glasbenika sta se razšla, ko je bil star le tri leta, nakar je živel z mamo, sestro in babico. Kot je za gledalce razkril v polfinalni oddaji, je imel v mladosti precej težav zaradi hiperaktivnosti in hitrega izbruha jeze, pri 17 letih pa ga je mama zaradi vedenjskih težav poslala k očetu v upanju, da ga bo s svojo strogo roko spravil v red. “Moja uporniška žilica me ni pustila pri miru in na koncu sem pobegnil tudi od njega. Moj odhod v Maribor pri 17 letih je bil začetek, ki me je pripeljal v zapor zaradi kriminalnih dejanj,” je pojasnil Jure.

Danes pravi, da bo staršema zaradi njune podpore do smrti hvaležen. Njegova mama je hkrati njegova najboljša prijateljica, ki ga je vedno podpirala v glasbi in mu nudila moralno podporo. Kot nam je povedala, spremlja njegov glasbeni napredek vse od začetkov. Presenetilo jo je sicer, da je v Slovenija ima talent spremenil smer, ker je sicer bolj rocker oziroma metalec. “Ampak je pa tako v redu. Nisem ga prvič videla v tej luči, ko je bil mlajši, je večkrat prepeval tudi take pesmi, sploh takrat, ko je igral kitaro, ker je samouk na kitari. V javnosti pa ne, ko je pel v javnosti, pa je pel bolj rock,” nam zaupa njegova večna podpornica.

Veliko presenečenje zanjo je bil tudi sinov prvi nastop na avdicijah Slovenija ima talent. “Avdicijsko oddajo smo gledali pri meni doma in sem ga naenkrat zagledala po TV. Res sem bila zelo presenečena, ampak prijetno presenečena seveda,” je povedala in dodala, da se je v šovu preizkusil že dvakrat, vendar ga še ni videla na TV, ker ni prišel do avdicij, letos pa mu je uspelo.

“Tudi v zaporu mu je stala ob strani, danes pa je nanj zelo ponosna”

Jure je v mladosti zaradi kriminalnih dejanj pristal v zaporu, kot pove njegova mama, je šlo za zelo težavno obdobje. “Takrat zagotovo ni bilo luštno, ampak nič ne moreš pomagati, samo stati ob strani, seveda ne odobravati tega dela, ampak pač stati ob strani in čakati, da pride na pravo pot,” je še dejala in dodala, da mu je to tudi uspelo.

Pove, da je sina podpirala tako, da ga je vedno poslušala in mu nudila moralno podporo. Ko je bil v zaporu mu je bilo težko, ker je bil od družine zelo odrezan, ampak je k njemu tudi hodila na obiske in nad njim nikakor ni obupala. Sedaj meni, da je lahko velika inspiracija za mladino, ki se morda sooča s podobnimi težavami, ker je prišel tako daleč. “Da lahko vidijo, da se da in da lahko pridejo na pravo pot, seveda z veliko truda,” pojasni njegova mama.

Njegova večna podpornica je sinov polfinalni uspeh v živo spremljala v Ljubljani in zanj navijala. “Zelo sem ponosna na njega. Zdaj pa držimo pesti, držimo fige, verjamem, da bo dobro odpel, potem pa je na gledalcih, kako bodo glasovali. Vanj pa verjamem.”