O njenih glasbenih začetkih, nabiranju kilometrine v medijih ter zanimivem hobiju, ki se mu reče kar “gaming”, smo poklepetali z Duplečanko, ki je nedavno izdala svoj glasbeni prvenec z naslovom Your Part.

Foto: Nejc Furek

Spletna zvezdnica Laura Petrinec se je slovenski javnosti predstavila že leta 2019, ko je postala Cosmo dekle z naslovnice, vse od takrat pa aktivno deluje na številnih socialnih omrežjih, na Tiktoku in Instagramu ima skupno že več kot 350 000 sledilcev. Konec aprila je Laura uresničila tudi svoje dolgoletne sanje in izdala svojo prvo pesem z naslovom Your Part, ki jo spremlja slikovit videospot. Pesem je produciral Žan Serčič, poslušalcem pa se bo mlada glasbenica predstavila na bolj intimen način kot doslej, saj so Lauro pri pisanju besedila vodile osebne izkušnje. V njej je že dolgo tlela želja po glasbenem ustvarjanju zato lahko v prihodnosti pričakujemo še več glasbenih poslastic.

Foto: Nejc Mohar

S čim se ukvarjate v svojem življenju, od kod prihajate?

Po srednješolski izobrazbi sem medijski tehnik, trenutno se pa izobražujem še v smeri medijske produkcije na višji šoli. Imam mnogo različnih projektov, od snemanja in montaže posnetkov do fotografije, ukvarjam pa se tudi z promocijami na socialnih omrežjih.

Postali ste Cosmo dekle z naslovnice, kako ste dosegli ta mejnik, kaj vam je prinesel?

Cosmopolitan dekle z naslovnice je natečaj, na katerega se je prijavilo mnogo punc, izbrali so pa 5 finalistk. Med njimi sem bila jaz. Povabili so nas na fotkanje ter intervju in pri šestnajstih letih sem med poukom preko klica izvedela, da sem zmagala. Bil je neverjetni občutek. Navezala sem veliko super stikov in dobila ogromno možnosti obiskov na razne dogodke.

Ukvarjate se tudi z “gamingom” – od kod ta hobi, kaj pomeni?

Gaming v bistvu pomeni igranje računalniških iger. Z komentiranjem dobrih iger med igranjem nastanejo dobre reakcije tistega, ki jih igra in posledično nastane zanimiv video! Zato je všeč meni – igram zanimivo igro, v kateri uživam ter komentiram na dogajanje in poskušam rešiti razne izzive igre. Ker sem odraščala s starejšim bratom, ki je kot najstnik igral videoigre sem temu svetu bila predstavljena relativno hitro in so me igre takoj začele zanimati.

Nazadnje ste se podali v glasbene vode, od kod ta želja?

Ta želja ni nedavna. Pela sem že od mladih let, vedela pa sem, da si to zares želim, ko sem se pri desetih letih “zaljubila” v izvajalca in zabavljača Michaela Jacksona. Takoj sem opazila, da to ni bil le dober pevec ampak versatibilen človek, ki je obvladal vse, v kar se je podal. Tako me je začelo zanimati vse o industriji zabave torej “entertainmenta”. Od filmov in igre do fotografije ter same produkcije glasbe. Zanimalo me je oboje – biti pred in za kamero. Pri dvanajstih letih sem tako začela objavljati posnetke svojega petja, kjer je en na Facebooku v 2014 dosegel skoraj pol miljona ogledov, kar je bilo za tisti čas v Sloveniji ogromno. Pela sem pesem ” All about that bass” od Megan Trainor. Lahko rečem, da je to začelo mojo kariero kar se tiče socialnih omrežij. Priredbe pesmi sem nato objavljala na Instagram in Soundcloud. Avtorske pesmi sem začela pisati pri štirinajstih. V 2019 sem spoznala sem Žana Serčiča, super producenta in pevca kateremu sem zaupala, da bo moje pesmi spremenil in izpopolnil v točno to, kar hočem.

Izdali ste svoj glasbeni prvenec, kako bi opisali svoje sodelovanje z Žanom Serčičem?

Žan je talentiran producent, z neverjetno dobro razvito čustveno inteligenco. To pomeni, da se je v vsak moj napisan komad znal poglobiti in se postaviti v mojo kožo. Res ga je zanimalo, kaj želim z besedilom povedati in kako sem se ob pisanju počutila. Tako mi je pomagal pesem izpopolniti in izboljšati. Ob tem mi je podal svojo perspektivo, in znal upoštevati moje želje. Pesem je glasbeno izpopolnil v mojem stilu.

Foto: Nejc Mohar

Kako je potekalo snemanje spota?

Snemali smo en dan v februarju in to ponoči. Začeli smo z zunanjo sceno na železniški postaji, nato pa se prestavili v Kino Bežigrad. Želeli smo uloviti stil retro ameriškega kafiča. Na začetku snemanje sem bila polna energije, bom pa priznala da sem proti koncu ostajala budna z pomočjo nekaj kofeina, saj smo snemali 14 ur.

Kako bi opisali glasbo, ki jo izvajate, kaj vam je sicer všeč? Ste se petja učili?

To je prva pesem, ki sem jo uradno izdala. Všeč mi je, da črpam iz svojih izkušenj in je pesem iskrena ter osebna. Govori o bolečih čustvih in tesnobi, ki jih doživljamo v toksičnih odnosih. Ko se zaradi nekega razmerja počutimo kot najslabša različica sebe. Ob enem pa govori o pogumu, ki ga je treba zbrati, da za svoje dobro iz takih odnosov odidemo.
Kar se tiče petja sem večletni samouk, opravila pa sem tudi 1. razred tehnike petja na glasbeni šoli BASE v Mariboru. Imam se še marsikje za izboljšati, tako da nadaljujem tako, da se petja učim sama.

Kaj si želite v prihodnje na glasbenem področju?

Želim si izdati še več pesmi, in jih z videospoti in zgodbami vizualno dobro predstaviti. Želim prevzeti vlogo režiserja in montažerja za svoj spot, da bo moja vizija še bolj moja.

Kakšen je bil odziv na vaš prvi izdan singel, ste že dobili kakšne predloge za sodelovanje?

Mislim, da je bil odziv precej dober. Najbolj se me je dotaknilo, ko mi je kdo rekel, da je z pesmijo sočustvoval in v njej videl sebe in svojo situacijo. To mi pomeni ogromno saj to je točno to, kar želim s svojo glasbo doseči; dati ljudem občutek, da niso sami in da po vsakem dežju posije sonce. Dobila sem nekaj predlogov za sodelovanje, a sprejela sem le enega, ki je trenutno v teku. Podala pa sem se že v projekt naslednjega videospota, tako da je moj fokus na tem.