Vse daljša odsotnost britanske princese Kate v javnosti sproža številna ugibanja in teorije zarot, saj se vse od 25. decembra ta ni uradno pojavila v javnosti, prav tako nihče ni videl, kdaj je zapustila bolnišnico, v kateri je bila januarja hospitalizirana zaradi abdominalne operacije. Med drugim je val skepticizma o princesinem stanju sprožila fotografija njene družine, ki so jo zaradi skrbi, da je zmanipulirana, štiri mednarodne fotografske agencije umaknile. Princesa se je za zmedo, ki jo je povzročila zaradi digitalno spremenjene družinske fotografije z otroki, ki jo je ob materinskem dnevu objavila Kensingtonska palača, sicer kmalu opravičila.

"Želela bi se opravičiti za morebitno zmedo, ki jo je povzročila družinska fotografija, ki smo jo delili včeraj. Upam, da so vsi, ki praznujejo, imeli zelo vesel materinski dan," je na družbenem omrežju X zapisala Kate. "Kot mnogi amaterski fotografi tudi jaz občasno eksperimentiram z montažo," je dodala.

Tudi posnetek princese in prestolonaslednika, princa Williama, ki je v preteklih dneh zakrožil po družbenih omrežjih ni pomiril dvomljivcev.  Ti so namreč prepričani, da na posnetku, ki prikazuje par med obiskom lokalne tržnice, sploh ni princesa Kate, temveč njena dvojnica. Za medij The Sun, ki je posnetek tudi objavil, se je zdaj oglasil tudi 40-letni Nelson Silva, ki je posnetek naredil. Povedal je, da je videl Kate na lastne oči in da je bila sproščena ter da bi to moralo končati divje govorice o njenem zdravju. Da je nekaj na britanskem dvoru vseeno hudo narobe, podpihujejo tudi tuji mediji, ki poročajo, da je medijska hiša BBC že nekaj dni ''v stanju pripravljenosti'' na pomembno novico kraljeve družine. Medij tega sicer še ni potrdil. 

Exclusive Video Footage: Kate Middleton seen for first time since surgery looking happy & relaxed on shopping trip with Prince William on Saturday 16th March 2024.#BuckinghamPalace #KingCharles #RoyalAnnouncement #RoyalFamily #RoyalFamilyUK #KateMiddleton #PrinceWilliam #TheSun pic.twitter.com/QTBRoyPxZs

— BBC ROYAL FAMILY ANNOUNCEMENT 𝕏 (@altnavigation) March 18, 2024

V bolnišnici želeli pridobiti podatke o britanski princesi Kate

Danes pa je v javnost pricurljala informacija, da je najmanj en uslužbenec zasebne bolnišnice v Londonu, kjer se je zdravila britanska princesa Kate, skušal pridobiti princesine zdravstvene podatke. Britanski pooblaščenec za varstvo podatkov je po poročanju britanske tiskovne agencije PA potrdil, da so prejeli poročilo o kršitvi varstva podatkov.

Kot je v torek zvečer še poročal Mirror, so na londonski zasebni kliniki v zvezi s tem uvedli interno preiskavo. Kensingtonska palača pa se je ponovno zavila v molk, saj navedb časnika za zdaj ne želi komentirati, poroča britanski BBC. Z informacijami o njenem zdravstvenem stanju je bila Kensigtonska palača že od vsega začetka skopa, javili so le, da ne gre za rakavo obolenje. Kate pa naj bi se v javnost uradno vrnila po velikonočnih praznikih, predvidoma v sredini aprila.