Umrl je basist Chris Cross iz britanske novovalovske skupine Ultravox, ki je med drugim znana po skladi Vienna. Vzrok smrti ni znan. Po poročanju medijev je 71-letni Cross, čigar pravo ime je bilo Chris Allen, umrl 25. marca. Crossovo smrt so za nemško tiskovno agencijo dpa potrdili v tiskovni službi Ultravoxovega frontmana Midgea Ureja.

Pevec Ure se je pred tem z objavo na družbenih omrežjih poslovil od svojega kolega."Bil si lepilo, ki je skupino držal skupaj. Bil si logika v norosti in norost v naših življenjih. Bilo je super, da sem te poznal in rasel s tabo. Radi te imamo in pogrešali te bomo, stari prijatelj," je na družbenih omrežjih objavil Ure.

Basist Cross je bil skupaj z Urejem, Warrenom Cannom in Billyjem Curriejem eden od ustanovnih članov skupine, ki je s svojim kreativnim, prefinjenim zvokom elektronskih klaviatur in uspešnicami, kot so Hymn, Vienna in Dancing With Tears In My Eyes , sodila med slogovno definirane skupine novega vala.

Skupina se je razšla leta 1987, a je dobrih 20 let prišlo do ponovne združitve. Skupina Ultravox je leta 2012 izdala album Brilliant. Leta 2023 pa je album Quartet, ki je bil leta 1982 posnet pod okriljem producenta skupine The Beatles Georgea Martina, izšel v novi izdaji, še poroča dpa.