Dopustniki lahko zastoje na meji s Hrvaško pričakujejo že 26. aprila.

Foto: Slika je simbolična.

Kot so za nas pojasnili v turistični agenciji Relax turizem, je zanimanje za oddih na Hrvaškem v času prvomajskih praznikov velik. V agenciji so opazili kar veliko povpraševanje za Istro, Srednjo Dalmacijo in hrvaške otoke. “Za prvomajske praznike smo praktično na nivoju 2019,” so še dodali.

Kot so še za nas potrdili, smo Slovenci željni potovanj, tako so se denimo normalizirala potovanja tudi v Črno goro, Egipt, Turčijo, normaliziralo se je tudi  zanimanje za križarjenja. So pa v nadaljevanju opozorili, smo še nekoliko zadržani pri daljših potovanjih, saj se zanimanje na tem področju še ni normaliziralo in so na nivoju 20 do 30 odstotkov glede na leto 2019.

Pričakovane so običajne špice prometa

Kot so za nas pojasnili v turistični agenciji so zastoji pričakovani, enako kot vsako leto pred 2019.

Špice prometa ob mejnih prehodih zagotovo bodo.

“Zastoji bodo verjetno že pred našim praznikom 26. aprila in potem spet ob prihodu domov 2. maja. Bo pa šlo veliko hitreje, ker na meji s Hrvaško več ni nekih dodatnih ukrepov in je omogočen hitrejši pretok,” so še pojasnili.

Trenutno na meji s Hrvaško ne veljajo nobeni ukrepi

Kljub temu, da dodatnih ukrepov na hrvaški meji ni, v agenciji svetujejo, da dopustnik spremljajo informacije o aktualnem stanju. So pa prepričani, da se situacija v času prvomajskih praznikov ne bo kaj veliko spremenila. Kot os za nas še dodatno poudarili, je pomembno spremljati posamezno državo potovanja. “Imamo tudi 24 urno dežurno telefonsko številko, kjer podamo informacije, ki jih posamezna oseba zaprosi,” so pojasnili ter v nadaljevanju dodali, da se ljudje zavedajo, da se morajo paziti in da tako kot je bilo pred letom 2019 več ne bo.

Na meji s Hrvaško trenutno ne veljajo nobeni ukrepi, kar pomeni, da dopustniki pogoja PCT ne potrebujejo.

Kljub sproščeni situaciji ob meji, pa je vseeno priporočljivo, da dopustniki pred odhodom sklenejo zavarovanje: “Gostom priporočamo zavarovanje, in sicer rešilni odpovedni riziko, ki potem jamči tudi kritje stroškov v povezavi z koronakrizo. To pomeni, da če kdo pred odhodom zboli, se zadeve lažje uredijo.