Jutri bo na Teznem v Mariboru potekala zahtevna akcija deaktiviranja najdene letalske bombe. Polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin bodo zato začasno zaprli.

Minuli torek, 11. januarja 2022, so med delom na gradbišču na območju Prevorškove ulice 8 v Mariboru našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Deaktivirali in odstranili jo bodo jutri, torej v nedeljo, 16. januarja 2022, zgodaj popoldne. Aktivnosti bodo predvidoma potekale med 12. in 18. uro.

Prebivalci in uporabniki poslovnih prostorov, ki živijo in delajo v oddaljenosti 300 metrov od najdišča neeksplodiranega ubojnega sredstva, morajo jutri do 10.30 te prostore zapustiti, pa tudi umakniti svoja motorna in druga vozila.

Po končanem postopku deaktiviranja bombe bodo sprožili sireno za preklic nevarnosti. Takrat se lahko evakuirani občani vrnejo v svoje domove.

V času evakuacije bo veljala popolna zapora cest v radiju 600 metrov od nevarne najdbe. Ceste bodo zaprte od 11. ure dalje in predvidoma do 18. ure oziroma do konca intervencije. V radiju 600 metrov bo v tem času omejeno gibanje. To pomeni, da so prebivalci lahko v svojih domovih, vendar jih v času med sproženima sirenama ne smejo zapustiti.

Na zemljevidu sta označena radija 300 in 600 metrov od najdbe (vir: Mestna občina Maribor).

Polnilno postajo bodo morali zapreti

Zaradi evakuacije in zaprtja širšega območja na Teznem v času deaktivacije bombe bo polnilna postaja za CNG oziroma stisnjen zemeljski plin na Zagrebški cesti zaprta. V Javnem holdingu Maribor so zato pozvali: “Vse uporabnike polnilne postaje Energetike Maribor iz Skupine JHMB naprošamo, da z polnjenje svojih vozil z gorivom CNG pravočasno poskrbijo pred napovedanim zaprtje omenjene postaje.”