Festival mariborskega športa bo letos potekal dva dni, v četrtek 9. in petek 10. decembra 2021, v športnem kompleksu Ljudski vrt.

Na Festivalu mariborskega športa, ki je množični športni dogodek v izvedbi Športne zveze Maribor z društvi članicami ter partnerji, Zvezo mariborskih športnih društev Branik, Olimpijskim komitejem Slovenije, Športnimi objekti Maribor in pridruženimi organizacijami, se bo letos predstavilo 12 športnih panog in 13 mariborskih društev.

Aktivnosti bodo razporejene čez dva dneva, dogajanje pa bo potekalo v športnem kompleksu Ljudski vrt.

Program bo razdeljen na dva dela

Program bo razdeljen na četrtek 9. december in petek 10. december, s sledečo vsebino:

– Četrtek, 9. december 2021, od 16.00 – 19.00 KLUBSKI FESTIVAL: v okviru Klubskega festivala bodo obiskovalci lahko spoznali športna društva in njihove člane ter s kroženjem po prizorišču preizkusili različne športne aktivnosti.
– Petek, 10. december 2021, od 8.45 do 12.15 ŠOLSKI FESTIVAL: v petek se bodo pri športni vadbi na 13 prizoriščih pridružili otroci iz petih mariborskih osnovnih šol.

Oba dneva bodo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije v športni dvorani Ljudski vrt Lukna pripravili celoten Olimpijski protokol. Olimpijski protokol bo v četrtek potekal ob 16. uri in v
petek ob 8.45 zjutraj. Festival mariborskega športa bo izveden v skladu z vsemi trenutno veljavnimi ukrepi epidemiološke situacije.