A se vsi dobro spomnimo, je Zlata lisica v zadnjih letih zaradi vremenskih razmer velikokrat »stisnila rep med noge« in jo s Pohorja ucvrla drugam. Da bo letos drugače, pa bodo v NLB poskrbeli z lovom na lisičje repke. Gre za posebno nagradno igro, med katero bodo sprehajalci po mariborskih ulicah iskali podobo lisičjih repkov. Ko jih bodo našli, je vse, kar morajo storiti, to, da skenirajo QR-kodo ob repku in jih tako »ujamejo« s svojo mobilno napravo.

Z vsakim ujetim repkom bodo sodelovali v nagradnem žrebanju za zlate nagrade, med katerimi se med drugim skriva 10x VIP-doživetje tekme Zlate lisice za 4 osebe in 5 parov smuči Elan Amphibio 16 Fusion X.

Še več informacij najdeš tukaj: https://www.lisicanamneuide.si/, sicer pa: Naj se lov začne. Da nam lisica letos ne uide!

A to še ni vse – z vsakim ujetim repkom bodo pomagali tudi Mariboru, saj bomo v NLB za vsak ujet lisičji repek namenili 1 evro v sklad, ki bo poskrbel, da bo Maribor postal še bolj zlato mesto.

O tem, kateri projekt bo prejel donacijo iz sklada, bodo prav tako odločali sodelujoči, in sicer z glasovanjem; v »igri pa so« trije projekti: postavitev pasjega parka s »pametnimi klopmi, prenova stopnic na Kalvarijo in ureditev razgledišča na Pekrski gorci.