Med 1. in 15. junijem v Pesnici pri Mariboru praznujejo letošnji krajevni praznik. Pretekli konec tedna je Prijateljsko društvo starodobnih vozil Pesnica organiziralo panoramsko vožnjo starodobnikov, prva postojanka je bila v pesniškem športnem parku, zaključek pa v tamkajšnjem večnamenskem centru. Tam je bila na ogled razstava ročnih del, ki so nastala na srečanjih ročnodelske skupine Spretni prsti podeželja. Razstava bo ponovno odprta 12. in 13. junija od 17. ure dalje. 

Pohodniki se bodo danes podali v Kanižo

Konjeniško društvo Pesnica je preteklo nedeljo  pripravilo dan odprtih vrat s tekmo v dresurnem jahanju, KUD Marice Kerenčič Pesnica pa večer komorne glasbe. V tem tednu so se zvrstili še simultanka v šahu, šahovski turnir, tekma v kegljanju, strelski tekmi, danes, v soboto, 8. junija, pa Turistično društvo Pesnica, Turistično društvo Ovtar Jarenina, Turistično društvo Šentilj in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Pesnica, Kungota, Šentilj organizirajo pohod do spomenika Marjana Bantana Stojana v Kaniži. Pohodniki se bodo iz svoje občine na pot odpravili ob 9. uri, dve uri kasneje bo skupni zbor v Kaniži, kjer bo potekal tudi krajši kulturni program. 

V cerkvi Jožefa delavca v Pesnici bo jutri, v nedeljo, 9. junija, ob 8.30 slovesna sveta maša, dogajanje pa se bo nadaljevalo v ponedeljek, 10. junija, ko bodo v pesniškem večnamenskem centru zvečer ob 19. uri odprli razstavo del likovne sekcije KUD Marice Kerenčič "Vsak človek je zase svet".

[[image_1_article_66933]]

Proslava s podelitvijo priznanj krajevne skupnosti bo 12. junija 

V sredo, 12. junija, bo v večnamenskem centru proslava ob krajevnem prazniku. Začela se bo ob 18.30, uro prej bodo k spominskim ploščam položili vence in sveče. Po proslavi, na kateri bodo zaslužnim, ki so tako ali drugače sodelovali pri odpravljanju posledic lanskoletnih naravnih ujm, podelili priznanja krajevne skupnosti, bo nastop znanega bontonologa Saše Županeka. 

Dramska sekcija KUD-a Marice Kerenčič v četrtek, 13. junija, ob 19.30 v kulturni dvorani Toneta Partljiča v Pesnici pripravlja dobrodelno gledališko igro, prireditve ob krajevnem prazniku pa bodo sklenili v soboto, 15. junija, s koncertom vokalne skupine Vitis Vitae z gosti. Prireditev z naslovom Kar odmeva v ljudeh se bo v večnamenskem centru v Pesnici začela ob 19. uri