Stanovanjsko-poslovni objekt Pesniški vrtovi nasproti občinske zgradbe je v zadnji fazi izvedbe.

Krovna družba Komunaprojekt d.d. že dalj časa investira v občino Pesnica. Kot je pojasnil njen direktor Ivan Bezjak, so do zdaj sredstva vložili v nakup zemljišča, komunalno opremo, v sprejetje OPPN-ja za celotno območje in nato v postopno faznost gradnje. Najprej v obliki trgovsko poslovnega objekta, v katerem so trgovina Mercator in v pritličju lokali, sledila je gradnja vrstnih hiš, sedaj pa nasproti občinske stavbe v središču Pesnice gradijo stanovanjsko-poslovni kompleks s 90 stanovanjskimi enotami in tremi lokali, imenovan Pesniški vrtovi. Hkrati so lastniki objekta, v katerem je bil nekdaj sedež občine, in ki ga nameravajo obnoviti. “Pesnica je zelo prosperitetna občina, ki se razvija v kvalitetni prostor za bivanje. Veliko je tudi narave, s katero smo lahko v stiku v zelo kratkem času, ponaša se z dobro prometno povezljivostjo, občinska uprava je na visokem nivoju, veliko vlagajo v razvoj občine,” je povedal Bezjak.

Gradnja kompleksa bo zaključena v dobrih treh mesecev

Gradnja stanovanjskega kompleksa v Pesnici je v zadnji fazi izvedbe. Investitor ima po terminskem načrtu še dobre tri mesece do dokončanja projekta. Na voljo bo 90 stanovanjskih enot v treh tipih stanovanj: manjša bodo v velikosti okoli 57 kvadratnih metrov, srednja 67 in velika 75 kvadratov. Za prodajo bodo namenjeni tudi trije lokali. Objekt ima betonsko konstrukcijo, v celoti je podkleten, ima ravno streho, energetsko varčno fasado, sistem ogrevanja s toplotno črpalko, sanitarno opremo vrhunskega proizvajalca, …

Kako je s prodajo stanovanj in kolikšna je cena? “Prodaja poteka po pričakovanjih, v tem trenutku je na voljo še približno tretjina stanovanj. Cena je glede na konkurenco trenutno med ugodnejšimi, upoštevaje razmerje med kvaliteto in ceno,” odgovarja Bezjak in dodaja, da podjetje pri projektu zgledno sodeluje z Občino Pesnica. “Deležni smo njene podpore, kar nam je zelo pomembno. Projekt smo razvijali v sozvočju z občino in s posluhom za potrebe krajanov.”

Do zdaj so sodelovali pri projektiranju in gradnji več kot 8500 objektov

Družba Komunaprojekt je sicer vpeta še v druge velike projekte. Trenutno gradi poslovni objekt zavarovalnice Grawe, 14 stanovanjskih enot višjega cenovnega ranga na Erjavčevi ulici v Mariboru (Eplus), projektira zgradbo Arhiva Republike Slovenije in stavbo Arsa v Ljubljani, …  Eno njihovih najzahtevnejših gradbišč v zadnjem času, kjer so se pojavljali kot projektanti in inženiring firma, pa je bilo projektiranje poslovne stavbe Zavarovalnice Sava. Družba, ki je lani napolnila sedem desetletij svojega obstoja, je v svoji zgodovini sodelovala pri projektiranju ali gradnji več kot 8500 objektov, ima velik nabor raznih referenc za objekte visokih gradenj. “Veliko naših projektov pride do faze realizacije. Pesniški vrtovi je naša hčerinska družba, ki je vezana na fazo realizacije projekta.”