Po mesecih divjega parkinga pri baru Mitnica na Vrbanski so slednjega končno uredili.

Na Vrbanski cesti ob baru Mitnica je Mestna občina Maribor uredila nova mesta za parking. Verjetno je do spremembe prišlo zaradi “divjega parkirišča”, ki so se ga posluževali obiskovalci sosednjega bara, saj so ljudje pogosto pravokotno parkirali na pločnik, namesto da bi upoštevali opozorilno tablo, po kateri je bilo slednje prepovedano. Pa vendar je na tak način lahko parkiralo osem avtomobilov, sedaj pa je to omogočeno le trem.

Povišali robnik in preprečili napačno parkiranje

Prej sta bila cesta in pločnik namreč v istem nivoju in je avto brez problema zapeljal nanj. Kot je za naš portal povedala lastnica bara Marjana Krampač, pa so sedaj dvignili robnik pločnika in zarisali črte med posameznimi parkirnimi mesti, da do prejšnjega sistema parkiranja več ne bi prihajalo.

Lastnica v preteklosti tarča zmerjanja zaradi obvestil redarstva

Kot smo že pisali pred meseci, je goste lokala na avtomobilih pogosto pričakalo obvestilo redarstva z visokimi kaznimi: občan, ki je na MOM naslovil protestno pismo, je za napačno parkiranje prejel položnico v znesku kar 160 evrov. Tudi lastnica lokala je bila zaradi večnih kazni s strani redarstva tarča zmerjanja svojih gostov; nekateri so ji očitali, da je redarsko službo klicala kar sama.