Sodeč po Centru za obveščanje Republike Slovenije Uprave RS za zaščito in reševanje sta se v večernih urah zgodili dve prometni nesreči na avtocesti Maribor-Ljubljana, ena pri počivališču Polskava, druga pred istim počivališčem.

Ena oseba je bila huje telesno poškodovana

Po poročanju mariborske policije, se je okoli pol devete ure izven naselja Zgornja Polskava zgodila prometna nesreča, kjer je bila ena oseba huje telesno poškodovana in 4 lažje. Voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Maribora proti Slovenski Bistrici. Med vožnjo je dohitel pred samo vozečo voznico osebnega avtomobila in s sprednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del njenega vozila.

Mariborski gasilci in gasilci Slovenske Bistrice so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, odklopili akumulatorje in po izteklih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva. Tri poškodovane osebe so reševalci oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta do polnoči. Obvoz so uredili delavci DARS s pomočjo policistov iz Policijske postaje Rače in policistov iz Policijske postaje Slovenska Bistrica. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Odsek avtoceste je bil zaradi prometne nesreče zaprt več kot tri ure.

Okoli desete ure so prav tako na avtocesti Maribor-Ljubljana pred počivališčem Polskava trčila štiri vozila. Posredovali so isti gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posipali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.