Policijska uprava Maribor poroča o povečanem vstopu osebnih vozil na mejnih prehodih s Hrvaško, zaradi katerih so odkrili več ilegalnih prehodov državne meje na mestih, ki niso namenjena prehajanju državne meje. Poročajo, da so imeli v postopku 17 oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, v glavnem državljani Hrvaške in Bosne in Hercegovine (BiH).

Skupno so napisali globo 6 voznikom in izrekli opozorilo 11 sopotnikom.

Okoli sedme ure so policisti obravnavali državljana Nemčije in državljanko Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo. Enako se je zgodilo s štirimi državljani BiH z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, ki so jih policisti ustavili malo kasneje.

Zvečer in ponoči so imeli policisti še 11 takih primerov: 9 državljanov Hrvaške z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak in 2 državljana Bolgarije z z osebnim avtomobilom bolgarskih registrskih oznak. Vsem 4 voznikom so napisali globo, sopotnikom pa izrekli opozorilo. Skupno je bilo torej 6 voznikov in 11 sopotnikov.

Slovenska policija še spominja, da so vsi podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih potnikom dostopni v aplikaciji Zastoji na mejnih prehodih na spletni strani policija.si in se sprotno osvežujejo.