Sočasno s popolno zaporo Koroške ceste na odseku med Glavnim mostom in tržnico, ta bo vzpostavljena 31. januarja zjutraj, bodo mariborski mestni avtobusi, ki sicer prečkajo omenjeno območje, preusmerjeni na obvozne poti. Kot so pojasnili na Marpromu to velja za mestne linije št. 3, 7, 12, 15, 17, 18, 19 in 151, na katerih bodo v času obnove Koroške ceste avtobusi vozili po nadomestnih trasah.

Zaprta Koroška in »spremembe načina potovanja« – odslej po Mariboru le še peš

Novo avtobusno postajališče v Maistrovi ulici 

Pri tem zaradi obvozov avtobusi na omenjenih linijah ne bodo ustavljali na nekaterih običajnih postajališčih, obenem pa bo uvedeno novo avtobusno postajališče v Maistrovi ulici pri Mestnem parku. Prav tako bo pomembna sprememba, da bo na linijah 12, 15, 19 in 151 na avtobusnem postajališču TPC City vstopanje in izstopanje omogočeno samo pri Zdravstvenem domu. Novost bo še linija 15A, s katero bodo zagotovili dodatne vožnje (za dijake in študente) na relaciji med Termami Fontana in Avtobusno postajo Maribor.

Spremenjene vozne rede mestnih avtobusov, ki bodo začeli veljati z zaprtjem Koroške ceste, si lahko potniki že ogledajo na spletni strani podjetja Marprom, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije o spremembah. Iz podjetja še sporočajo, da je v času, ko bodo avtobusne linije 3, 7, 12, 15, 17, 18, 19 in 151 speljane po obvozih, zlasti ob prometnih konicah pričakovati zamude posameznih avtobusov. Zaradi tega potnike prosijo za razumevanje in strpnost.

Trase si lahko ogledate v galeriji spodaj: