Za novega člana uprave, odgovornega za upravljanje tveganj, je bil imenovan Miha Kristl. Funkcijo bo prevzel s 1. januarjem 2022 po pridobitvi ustreznih regulatornih soglasij, so sporočili iz banke.

Locke se je pridružil Novi KBM oktobra 2016 kot prokurist. Funkcijo podpredsednika in člana uprave, odgovornega za upravljanje tveganj, je opravljal od 1. januarja 2017.

Prvo letošnje polletje uspešno za banko in Skupino Nove KBM

Kristl je v Novi KBM trenutno zaposlen kot direktor sektorja odobravanja in spremljave kreditov ter problematičnih naložb. Kot navajajo v banki, je vrhunski strokovnjak za strateško vodenje in upravljanje tveganj z več kot 20 leti delovnih izkušenj v bančništvu. Pred zaposlitvijo na Novi KBM je na Banki Slovenije opravljal funkcijo izvršnega direktorja, odgovornega za bančni nadzor.

“Kristl v upravo banke prinaša bogate bančne izkušnje in vrhunsko strokovno znanje ter odlično poznavanje Nove KBM,” je sporočil predsednik nadzornega sveta Nove KBM Andrej Fatur.

Locku se je zahvalil za njegovo podporo in zavzetost pri preoblikovanju banke v preteklih petih letih. “Cenimo njegov prispevek k uspešnemu prestrukturiranju Nove KBM, vključno s prenovo sistema upravljanja tveganj, procesa odobravanja kreditov in obvladovanja nedonosnih kreditov, s čimer je banka bistveno izboljšala kakovost sredstev in zagotovila učinkovito upravljanje tveganj ter skladnost tako v Novi KBM kot njeni skupini,” je dodal.

Prvo letošnje polletje je bilo uspešno tako za banko kot za Skupino Nove KBM. “Čeprav je to že drugo leto, ki ga zaznamuje epidemija covida-19, dosledno presegamo zastavljene poslovne načrte. Ponosni smo, da je banka v tem času svojim strankam zagotavljala nemoteno opravljanje storitev. Ob tem smo uspešno končali največjo združitev v zgodovini bančništva v Sloveniji, banko repozicionirali in prenovili njeno celostno grafično podobo ter pospešili razvoj digitalnih platform, tako da lahko stranke zdaj opravljajo večino storitev, ne da bi jim bilo treba obiskati poslovalnice,” poudarjajo v banki.