Maribor

Vam je doma česa zmanjkalo? Te trgovine so odprte tudi danes

Uredništvo , 02.01.22 ob 07:12

Če je nečesa v vaši kuhinji zmanjkalo in to nujno potrebujete, brez skrbi. V Mariboru je nekaj trgovin, ki so obratujejo kljub praznikom.

Vam je doma česa zmanjkalo? Te trgovine so odprte tudi danes

Na Jurančičevi ulici na Pobrežju v Mariboru deluje dežurna trgovina Market Korenček, ki ob nedeljah in praznikih odpira svoja vrata ob 7. uri in zapira ob 21. uri. Tako bo tudi na današnji praznični dan.

V Mariboru pa obratuje še ena dežurna trgovina, in sicer market Betka na Ulici borcev 1b. Odprta je od 8. do 18. ure, kakor bo tudi danes. Na voljo bo sveže pečen kruh, žemljice, zelenjava in meso.

Diskont Spar Supereta Ruše bo danes obratoval med 8.00 in 11.30 uro.

Market Ekspres na Šentiljski cesti 71 danes obratuje med 7.00 in 12.00 uro, ponujajo sveže žemljice.

Mercatorjeva poslovalnica na Mlinski, na Glavni avtobusni postaji Maribor, bo 2. januarja zaprta.

Večina trgovin zaprtih

Delodajalci in sindikalisti s področja trgovine so v dogovoru glede ureditve delovnega časa prodajalcev določili deset praznikov, ko morajo biti trgovine zaprte. So pa tudi izjeme.

Če je kot glavna dejavnost registrirano kaj drugega, na primer peka kruha, proizvodnja oblačil … , je trgovina tudi na praznik lahko odprta. Pogoj pa je, da na dela prost dan v njej dela lastnik ali družinski član. Zaradi te izjeme v aneksu so torej tudi na velikonočno nedeljo in ponedeljek odprte kakšne pekarne in dežurne trgovine, ki so družinske.