Kot so ob tem sporočili z avstrijskega veleposlaništva v Sloveniji, se je konzulat preselil v nove prostore v poslovni stavbi zavarovalnice Grawe na Gregorčičevi cesti. Uradne ure konzulata so vsak ponedeljek, sredo in petek med 10. in 12. uro.

Rudorferjeva je sicer že vrsto let tesno poklicno povezana s Slovenijo, saj je članica uprave zavarovalnice Grawe, ki ima sedež v Mariboru in je v lasti avstrijske zavarovalne hiše Grazer Wechselseitige Versicherung. Kot je povedala ob prevzemu mandata častne konzulke, sta ji kot rojeni Avstrijki tako njena domovina Avstrija kakor tudi Slovenija močno pri srcu.

Kramerjeva nasledila Protnerja

“Moj pogled je poln dobrega upanja in usmerjen v prihodnost. Imenovanje za častno konzulko je zame velika čast, ki mi omogoča, da nadalje krepim in nadgradim vezi med Avstrijo in Slovenijo na področju gospodarstva, kulture in znanosti”, je še dejala Helga Rudorfer.

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer se je ob tem zahvalila odhajajočemu častnemu konzulu Jožetu Protnerju za njegovih dvanajst let predanega dela, pa tudi za njegov dragocen prispevek h krepitvi čezmejnih odnosov.

Avstrija je pred letom in pol častni konzulat odprla tudi v Kopru. Vodi ga častna konzulka Urška Svetlik. Kot so takrat pojasnili, so z odprtjem častnega konzulata dali posebno vlogo Kopru, ki s pomembnim pristaniščem predstavlja tako gospodarsko kot turistično središče regije.