Do tega trenutka je v UKC Maribor skupno število hospitaliziranih pacientov 19, od tega so 4 pacienti intubirani (respirator) in v intenzivni enoti.

Zaposlenih preventivno v domači izolaciji

Iz UKC Maribor še sporočajo, da je trenutno 66 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov), gre pa za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. »Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali,« so dodali.

Prepovedano prinašanje stvari

Opozarjajo še, da naj pacienti ne obiskujejo UKC Maribor, razen v primeru nujnih zdravstvenih storitev. O novih terminih bodo pacienti s strani UKC Maribor pravočasno obveščeni, sicer pa je zaradi možnosti prenosa okužbe prepovedano prinašanje stvari (hrana, pijača, osebne stvari…) hospitaliziranim bolnikom. Še vedno namreč velja splošna prepoved obiskov na vseh oddelkih UKC Maribor.

Za več informacij o COVID-19 je moč poklicati na telefonsko številko UKC Maribor 031/653-929, vse dni v tednu, med 7:00-22:00.

V porodnišnico brez velikih kovčkov in potovalk

V porodnišnici pa  nosečnice in porodnice vljudno naprošajo, da ob sprejemu v porodnišnico s seboj ne prinašate velikih kovčkov in potovalk. Za sprejem v porodnišnico je dovoljeno imeti pribor za osebno higieno (zobna pasta, zobna ščetka, gel za tuširanje, dezodorant, glavnik), mobilni telefon in polnilec. Vse ostale pripomočke dobite v porodnišnici. V porodnišnico tudi ni dovoljeno prinašati od doma kakršne koli hrane ali paketov. Osebje porodnišnice se bo vsekakor potrudilo, da bo bivanje v mariborski porodnišnici za vas udobno in kar najmanj stresno.