Po poročanju časnika Večer je Mariborčan kazensko ovadil štiri mariborske zdravnike, saj meni, da so odgovorni za ženino smrt. Vsi ovadeni delajo na Kliniki za interno medicino UKC Maribor. Pojasnil je, da se ne more sprijazniti z nenadno ženino smrtjo aprila lani, v mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) pa po njegovem mnenju niso naredili tega, kar bi morali. “Od vodstva UKC Maribor še do danes nisem prejel nobenega pojasnila ali opravičila, kar me zelo boli. Mislim, da si s sinom zasluživa vedeti, zakaj je morala žena umreti,” piše Večer.

Komisija ni ugotovila odstopanj pri zdravljenju

63-letna žena je umrla aprila lani, marca jo je osebna zdravnica napotila v UKC Maribor zaradi slabih vrednosti jeter in neopredeljenih simptomov na ustni sluznici. Žena je sicer umrla v UKC Ljubljana, kamor so jo, po tem, ko je za to prosil mož, premestili iz UKC Maribor.

Septembra je sicer, kot v nadaljevanju poroča Večer, posebna komisija ugotovila, da pri omenjeni pacientki ni bilo odstopanj pri zdravljenju ter da je bilo slednje izvedeno v skladu z medicinsko doktrino in profesionalnimi standardi. Člani komisije pa so predlagali, da je potrebno izboljšati komunikacijo med zdravniki, pacienti in njihovimi svojci.

V kazenski ovadbi sta sicer dva zdravnika obdolžena nestrokovne izvedbe invazivnega ambulantnega radiološkega posega biopsije jeter, ki je kasneje privedel do močnih krvavitev.Nastal je jetrni hematom, nato pa je sledil hemoragični šok in odpoved vitalnih življenjskih funkcij, kar je privedlo do smrti, še poroča Večer.