Na isti dan (29. januarja) sta objavila razpis za novega direktorja, na isti dan (14. februarja) so na nadzornih svetih odprli kuverte s prijavami, poroča časnik Večer. Eno od osrednjih vprašanj pri iskanju novih direktorjev v Marpromu in Športu Maribor je bilo tudi zaradi načrtovanega prenosa koncesije za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč med občinskima družbama, na kateri razpis se bo prijavil dolgoletni direktor Marproma Bernard Majhenič.

Novega direktorja išče tudi Šport Maribor

Dokler niso ustvarjeni pogoji, da se Pohorje preseli pod Šport, se vidim še naprej v Marpromu,” je za Večer pojasnil Majhenič, ki podjetje za mestni potniški promet vodi od leta 2013. Predsednik nadzornega sveta Marproma Matej Pavlič nam je sporočil, da so se na razpis sicer prijavili štirje kandidati. Vse predpisane pogoje so izpolnili trije in bodo v naslednjem tednu vabljeni na razgovor.

Če so v Marpromu objavili razpis, ker se Majheniču izteka mandat, v Športu iščejo novega direktorja, čeprav aktualnemu Tadeju Mežnarju mandat poteče šele čez dve leti. Predsednik nadzornega sveta Matjaž Štandeker je za časnik povedal, da je na razpis prispelo pet prijav, a o imenih ni želel govoriti. Prijavo je potrdil Boštjan Tancer, direktor družbe GMG Naložbe, ki je bil v preteklosti tudi predsednik Alpskega smučarskega kluba Branik. “Ker me je vodstvo Mestne občine Maribor prepričalo, da jim je eden od glavnih motivov kvaliteta življenja Mariborčanov, in ker je športna infrastruktura po mojem mnenju ena od poglavitnih karakteristik za kvaliteto življenja v mestu, sem se odločil, da ni prav samo kritizirati, ampak je treba tudi pokazati pripravljenost za prevzem odgovornosti,” je, kot navaja Večer, razloge za kandidaturo pojasnil Tancer.