V Mariboru je začelo okoli druge ure popoldan snežiti, ponekod se sneg oprijema tal. Na severu in vzhodu države namreč ponekod sneži tudi na nižje ležečih območjih, ponekod so se pojavljale nevihte. Oranžno vremensko opozorilo je zaradi sneženja po novem izdano tudi za severovzhod države. Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznike opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema.

[[image_1_article_65304]]

Meteorologi na Neurje.si so opozorili, da se bo meja sneženja ob izraziti ohladitvi in močnih padavinah spustila tudi pod 500 m nadmorske nižine. Sneg je okoli druge ure popoldan zajel Maribor.

Trenutno je cesta čez prelaz Ljubelj na avstrijski strani zaprta, na slovenski strani Ljubelja pa so obvezne verige. Prav tako so verige obvezne na prelazih Korensko sedlo in Jezerski vrh, navaja prometnoinformacijski center za državne ceste.

Agencija RS za okolje (Arso), ki je že prej za danes izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi snežnih razmer za južno polovico države, je po novem enako opozorilo izdala še za severovzhod Slovenije. Marsikje v krajih nad okoli 500 metri nad morjem bodo razmere popoldne in zvečer zimske, so opozorili.

Po napovedih vremenoslovcev se bodo popoldne padavine postopno širile proti jugu in zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Po podatkih Arsa je bil danes v Novem mestu najmočnejši sunek vetra 66 kilometrov na uro, v Rogaški Slatini pa 63 kilometrov na uro.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -2, ob morju 7 °C.

Več o napovedi za današnje vremensko dogajanje: Napovedana fronta dosegla Slovenijo: Kje bo najhuje?

Jutri čez dan bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem okoli 16 °C.

V četrtek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, še se bodo pojavljale krajevne padavine. V petek bo pretežno jasno s hladnim jutrom, so zapisali na ARSO.