V dneh, ko naj bi covidna situacija predvidoma že dosegla vrh petega vala in naj bi epidemija v naslednjih dneh začela vse hitreje upadati, so pred testirnimi mesti še vedno dolge vrste tistih, ki potrebujejo hitri antigenski test. Fotografiji sta bili posneti na lokaciji pred lenarškim supermarketom Spar, kjer testiranje  s hitrimi antigenskimi testi opravlja podjetje Modmed. Direktor podjetja Danijel Modlic nam je povedal, da jih dnevno obišče med 300 in 500 ljudi, največ gneče je običajno ob ponedeljkih in petkih, ko ljudje potrebujejo potrdila zaradi službe ali se kam odpravijo. “Pri tem je zanimivo, da se prihajajo testirat tudi takšni, ki so cepljeni. Sicer pa številka 300 do 500 na dan v zadnjih tednih stagnira. Kljub temu, da je veliko zanimanje, testiranje poteka dokaj hitro, je pa potrebno na izvid čakati minimalno 15 minut. To je sicer mogoče pospešiti z naložitvijo aplikacije dozdravnika.si.”

Testiranje na covid-19 pa seveda izvajajo tudi v Zdravstvenem domu Lenart. Kot so nam povedali, dnevno opravijo, v primeru 12-urnega odvzema, tudi od 350 do 400 hitrih antigenskih testov, če pa gre za 7-urni odvzem pa približno 200.

V Mariboru, kjer ob številnih zasebnikih hitre teste na treh lokacijah (Jezdarska ulica 10, Pri parku 5 in Ulici talcev 5) opravlja Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor, na vseh omenjenih lokacijah še vedno opravijo približno 700 testiranj dnevno. Ta številka, kot so nam pojasnili, trenutno še opazno ne upada.