V uredništvo Maribor24.si smo prejeli fotografije, ki so posnete danes dopoldne. Na njih je razvidno, da redar Medobčinskega redarstva Maribor izdaja globe nekaterim vozilom parkiranim na Verstovškovi ulici v neposredni bližini UKC Maribor.

Parkirišča brezplačna

Po tem, ko so zaradi ukrepov preprečitve širjenja koronavirusa prepovedali javni prevoz potnikov, se je mariborski župan Saša Arsenovič odločil, da bodo parkirišča v Mariboru ta čas brezplačna. »Pomagali bomo na način, da bomo uvedli brezplačno parkiranje po celem mestu, tudi v okolici UKC smo uredili parkirišča, ki bodo namenjena le zaposlenim v UKC. Strogo kaznovani bodo tisti, ki tega ne upoštevajo,« je dejal dan pred uvedbo.

»Na Verstovškovi ulici je del, ki je rezerviran samo za zaposlene v UKC Maribor. Zaposleni imajo posebne dovolilnice, ki so bile poslane s strani Mestne občine Maribor in na katerih so razvidne registrske tablice, ki imajo dovoljenje, da lahko parkirajo na omenjenih mestih.«

V omenjenih primerih gre za neupoštevanje navodil

»Na Verstovškovi ulici je del, ki je rezerviran samo za zaposlene v UKC Maribor. Zaposleni imajo posebne dovolilnice, ki so bile poslane s strani Mestne občine Maribor in na katerih so razvidne registrske tablice, ki imajo dovoljenje, da lahko parkirajo na omenjenih mestih,« so pojasnili na medobčinskem redarstvu.

Trenutno v vsej občini velja spremenjena prometna signalizacija, parkirišča so brezplačna po celotnem Mariboru, a je potrebno upoštevati mesta, ki so namenjena zgolj zaposlenim v UKC Maribor, saj boste v nasprotnem primeru prejeli globo. Omenjena mesta so označena z napisi dovoljeno za UKC z dovolilnicami. Samo za zaposlene so na voljo tudi parkirišča na Taborski ulici.