Minuli teden je na Lentu labodka, ki je imela v gnezdu pet jajc, podlegla poškodbam. Po njeni smrti je valjenje jajc sprva prevzel samec, vendar je kmalu zapustil gnezdo. Da bi preprečila izgubo jajc, je na pomoč priskočila nadomestna "mama", ki je jajca sprejela in nadaljevala z valjenjem. To dejanje bo zagotovilo, da se iz jajc lahko izvalijo mladiči, kljub tragični izgubi njihove matere.

»Komu je bila labodka na poti, da jo je iz objestnosti povozil ob njenem gnezdu?« Več lahko preberete v tem članku - Kako žalostno: Zaradi poškodb primorani uspavati labodko, za pet jajčk sedaj skrbi samček sam

Podjetje Snaga je ob sodelovanju Skupne službe varstva okolja, Skupne občinske uprave Maribor gnezdo zaščitila z ograjo. Namen ukrepa je zaščita gnezda pred neposrednimi motnjami s strani ljudi in psov. Labodji pari za uspešno gnezdenje potrebujejo predvsem mir, zato Mestna občina Maribor prosi mimoidoče, da labodov ne vznemirjajo, se jim približujejo ali jih hranijo. K strpnosti in previdni vožnji pa pozivajo tudi vse voznike.