V uredništvo Maribor24.si smo prejeli zapis bralke, ki opisuje še eno žalostno zgodbo mariborskih labodov. Včeraj je namreč druga občanka pri Pristanu, ob gnezdu v katerega je izvalila že pet jajčk, opazila negibno labodko. »Verjetno so jo opazili tudi drugi, a so raje gledali stran. Tipično bi rekla. Žalostno a resnično za naš lepi Maribor,« je zapisala. Po klicu in urgiranju občanke na Mariborski občini je bilo ugotovljeno, da je imela labodka zdrobljeno nogo in zlomljen vrat od močnega udarca, verjetno avtomobila. Kot je zapisala bralka, so jo včeraj rešili trpljenja in uspavali. 

V gnezdu s petimi jajčki je sedaj ostal samček sam

»Žalostno, še bolj žalostno pa je to, da je ostal samček sam, sedi na gnezdu, vidi se, da je zmeden, pogreša svojo partnerko, ne razume kaj se je zgodilo. Ljudje, so res brezobrazni, avtomobile parkirajo čisto v gnezdo, čeprav vidijo, da sta tam laboda. Kdaj smo postali kot narod tako apatični, brez kančka empatije do živali, ki nam toliko zaupajo, da si v naši bližini izbirajo prostor za gnezdenje?« se sprašuje bralka in še: »Komu je bila labodka na poti, da jo je iz objestnosti povozil ob njenem gnezdu? Samo da je sparkiral avto?! Upam, da boš vsak dan občutil na sebi zlo, ki si ga naredil, karma vse povrne! Labodka, ti pa počivaj v miru tam za mavrico. Zdaj si rešena a ostaja tvoj partner, sam s petimi jajčki«.

V svojem zapisu še opozori, da glede na to da je gnezdo na mestu, ki je za laboda zelo oddaljeno od vode, bo potreboval vsak dan svežo vodo, koruzo in solato, če bo vztrajal pri gnezdu in sam želel valiti. 

Bralka še pove, da je bila obveščena tudi Snaga in Mestna občina Maribor, da bodo poskrbeli za zaščitno ograjico. »Vem, da bo veliko izmed vas spet pisalo negativne komentarje, ampak ni mi mar. Jaz sem njihov glas, to se ne bi smelo dogajati, sploh ne v našem tako lepem Mariboru,« zaključi.