Preden dedek Mraz za letos pospravi kočijo in jo mahne na zaslužen počitek, se bo slavnostno popeljal po ulicah Maribora in bo pozdravil otroke in odrasle.

Kje ga lahko srečate?

Dedek Mraz se bo danes ustavil v Magdalenskem parku, kjer si bo ogledal svetleče skulpture Lumina, nato pa se odpeljal na Glavni trg in po ulicah starega mestnega jedra. Pokukal bo tudi v Vilinsko mesto, kjer si bodo otroci pred njegovim prihodom ogledali lutkovno predstavo Stara šara.

Kot sporočajo iz Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor, se bo dedek Mraz na poti nazaj na Pohorje ustavil še na Domu Miloša Zidanška, kjer bo obdaril otroke iz socialno ogroženih družin, ki bodo zadnje dneve leta preživeli tam na novoletnem taboru. Udeležilo se ga bo okoli 40 otrok.

Mesto se bo praznično bleščalo

Danes se tudi zapirajo vrata Vilinskega mesta, v okviru katerega bo na Trgu svobode še zadnji nastop uličnega gledališča Ana Mrzla. Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe bodo zaključili s prižigom iskric.

Organiziranega silvestrovanja, ki so ga na mariborskem zavodu za turizem načrtovali na Glavnem trgu in Trgu Leona Štuklja, zaradi najnovejših ukrepov za zajezitev covida-19 ne bo. Bo pa do srede še obratovala božična tržnica z otroškim vrtiljakom na Glavnem trgu.

Drsališča mesto letos ni postavilo, a je možno drsanje na zasebnem drsališču pri gostinskem lokalu tik ob Mestnem parku.