Umetnostna galerija Maribor je v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo, ki s spremstvom skrbi za varno in pravilno kolesarjenje udeležencev, kolesarje popeljala na ogled umetniških sledi, ki se nahajajo v Mariboru v javnem prostoru.

Na ogled betonske konstrukcije 20. stoletja

V avgustu si je bilo tako mogoče ogledati umetniške sledi 19. stoletja v Mariboru, se popeljati na ogled muralov ter opazovati sodobno umetnost v javnem prostoru, danes pa sledi še zadnji ogled v pozdrav poletju.

Poletne kolesarske poti, Javna plastika, foto: Mariborska kolesarska mreža

Kolesarska pot bo tekla mimo Mestnega parka, Prešernove, Razlagove, Trga Borisa Kidriča in Ceste XIV. Divizije, pod strokovnim vodstvom pa si bo mogoče ogledati kiparska dela, ki so nastajala v drugi polovici 20. stoletja v okviru mednarodnega simpozija Forma viva. Umetnine, ki so zaživele v takrat aktualnemu materialu beton, bodo kolesarji obiskali na različnih lokacijah mesta tako na levem kot in desnem bregu reke Drave,” pojasnjuje Urša Rotman, zunanja strokovna sodelavka Umetnostne galerije Maribor.

Zbirno mesto je pred vhodom v Umetnostno galerijo Maribor (Strossmayerjeva ulica 6, Maribor) ob 18.00 uri. Obiskovalci naj pridejo 10 minut prej.

Udeležba je brezplačna, v primeru dežja bo kolesarska pot odpovedana. Predhodna prijava ni potrebna, udeleženci pa morajo izkazati potrdilo za pogoje PCT.

Poletne kolesarske poti, Murali, Foto arhiv UGM