Za tovrstno testiranje na terenu so se odločili, ker želijo v hitre teste vključiti čim več ljudi.

V Lenartu danes nadaljujejo množično testiranje na novi koronavirus, in to ne le pri covid točki pri zdravstvenem domu, ampak tudi pri trgovskih centrih.  Direktor Zdravstvenega doma Lenart dr. Jožef Kramberger je pojasnil, da so se za testiranje na terenu odločili, ker želijo v hitre teste vključiti čim več ljudi.

Ljudem na ta način tudi stopijo naproti

»Dali smo jim možnost, da se testirajo. Če želimo dejansko izvedeti, kakšna je epidemiološka situacija, se moramo inovativno obnašati – zato smo se odločili za lokacijo trgovskih centrov. Ljudem na ta način stopimo naproti, posledično pa je potem tudi manj gneče pri testiranjih.«

Dali smo jim možnost, da se testirajo. Če želimo dejansko izvedeti, kakšna je epidemiološka situacija, se moramo inovativno obnašati – zato smo se odločili za lokacijo trgovskih centrov. Ljudem na ta način stopimo naproti, posledično pa je potem tudi manj gneče pri testiranjih.

Trenutno v ZD Lenart testirata dve ekipi; ena je na covid točki, kjer poleg množičnega testiranja opravljajo tudi redno testiranje, druga pa je pred Mercatorjevo trgovino v Industrijski ulici.

 

Zaradi velikega zanimanja dodajamo 𝐏𝐎𝐏𝐎𝐋𝐃𝐀𝐍𝐒𝐊𝐈 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧 za hitri test na COVID19.

Objavil/a Zdravstveni dom Lenart dne Torek, 22. december 2020