Župan mag. Janez Kramberger, ki je božično novoletne praznike preživel na covid oddelku UKC Maribor, se je s pismom zahvale poklonil vsem, ki se in se še bodo borili za vsakega obolelega. “Preživljati praznike med bolniki, ki se borijo za sapico zraka, ti da hitro vedeti, kako nepomembne so sicer vsakodnevne skrbi, kadar je na vrsti vprašanje zdravja.”

Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je v času božično novoletnih praznikov preboleval covid-19. Stanje se mu je na božič tako poslabšalo, da je bil z reševalnim vozilom pripeljan na zdravljenje v UKC Maribor, kjer je na covid oddelku preživel osem dni. »Virus ne izbira in vsakodnevno pokaže svojo moč in našo majhnost. Nekateri smo potrebovali le dodatno pomoč s kisikom, nekateri pa so na žalost v zelo resnem stanju. Preživljati praznike med bolniki, ki se borijo za sapico zraka, ti da hitro vedeti, kako nepomembne so sicer vsakodnevne skrbi, kadar je na vrsti vprašanje zdravja,« je zapisal župan.

Nad osebjem je bil prijetno presenečen

Župan Kramberger je za Maribor24.si še pojasnil, da še vedno čuti utrujenost in da še ni v pravi formi. “Za kakšno uro, dve že prihajam na Občino, potem pa počivam ali grem na sprehod.”

Prijetno sem bil presenečen nad osebjem, ki se posveti vsakemu bolniku, kljub temu da dela v izjemno težkih razmerah. To so bolj ali manj mladi ljudje. Vaše delo ne bo nikoli dovolj poplačano, a pogled tistih, ki jih boste rešili, bo pomenil še več.

Kot pravi, se je s pismom iskrene zahvale, ki ga namenja mladi ekipi zdravnic in zdravnikov, diplomiranim in srednjim medicinskim sestram, prostovoljcem, študentom medicine in zdravstvene nege, fizioterapevtom in čistilkam, želel pokloniti vsem, ki se in se še bodo borili za vsakega obolelega. “Prijetno sem bil presenečen nad osebjem, ki se posveti vsakemu bolniku, kljub temu da dela v izjemno težkih razmerah. To so bolj ali manj mladi ljudje. Vaše delo ne bo nikoli dovolj poplačano, a pogled tistih, ki jih boste rešili, bo pomenil še več.”

Dejal je, da bodo morda tudi zaradi tega pisma zahvale, ki ga je zapisal kot župan, ljudje nekoliko bolj resno vzeli to bolezen oziroma vse, kar je z njo povezano.

Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je božično novoletne praznike preboleval COVID-19. Stanje se mu je na Božič…

Objavil/a Občina Lenart dne Petek, 15. januar 2021