Med inovacijskimi predlogi je 11 produktnih, po 2 procesna in kombinirana, 5 družbenih, 1 prijava pa je na področju inovacijskega izziva.

Največ točk je lani prejela inovacija UNIPRESS - stiskalnica za stiskanje in lepljenje lesnih lamel v lamelne plošče poljubnih širin z možnostjo vmesnih odprtin brez izmeta lesnih lamel, ki jo je prijavil Ledinek Engineering. Foto: arhiv GZS

Podelitvi priznanj najboljšim inovacijam v Podravju je vse bližje. V prostorih Kulturnega doma Hoče bodo namreč 14. junija v okviru nacionalnega projekta, ki ga za ta del države vodi Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ), podelili priznanja za najboljše.

Podjetja so letos prijavila 21 inovacij

Kot so sporočili iz ŠGZ, so podjetja letos prijavila 21 inovacij. »Podelitev priznanj podravske regije za inovacije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalen dogodek, ki ga organizira letos že 17. zapored. Pripravljamo ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja ter predstavitvi dosežkov inovativnih posameznikov ali skupin v okviru podravskega gospodarskega okolja. Projekt se izvaja z roko v roki z GZS in Javno agencijo Spirit Slovenija so sporočili in dodali, da je bil posebnost letošnjega razpisa inovacijski izziv oziroma inovacije razvite v sodelovanju z raziskovalno organizacijo.

Pet najbolje ocenjenih v nacionalni izbor

Med 21 inovacijskimi predlogi je 11 produktnih, po 2 procesna in kombinirana, 5 družbenih, medtem ko je 1 prijava na področju inovacijskega izziva. »Pri letošnjih inovacijskih predlogih je bilo vključenih oziroma je sodelovalo več kot 110 inovatorjev in inovatork. Pet najbolje ocenjenih inovacijskih predlogov pa se bo uvrstilo v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerji Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Javno agencijo Spirit Slovenija,« so še zapisali v GZS.

Ocenjevala bo posebna komisija

Inovacije, ki se bodo potegovali za prestižne naslove, pa bo ocenjevala posebna komisija. Sestavljali jo bodo dr. Marjan Leber, predsednik komisije za ocenjevanje inovacij in člana komisije za ocenjevanje inovacij mag. Aleksandra Podgornik ter Bruno Rumež.