Razočarana stranka mariborske bencinske črpalke, ki v službenega jeklenega konjička že leto dni dizelsko gorivo toči le na eni črpalki, se je obrnila na nas. Mehaniki so odkrili, da je za poškodbo motorja kriva voda v gorivu. Vodja črpalke pojasnjuje, da je z gorivom vse v redu in jim nekdo namerno želi povzročati škodo.

Zaposleni so dizelsko gorivo točili le na manjši črpalki v Mariboru. Gre za črpalko Discont oil v Mariboru na Tržaški cesti. Medtem, ko so s sodelavci že dlje opažali, da avto ne deluje tako, kot bi moral, se ga kmalu ni dalo več zagnati.

Stanje avta je rezultat vode v gorivu, zatrjujejo mehaniki

“Pri njih smo pričeli točiti gorivo decembra 2020 in vse do letos do konca oktobra. V zadnjih mesecih smo pričeli opažati, da avto čedalje bolj peša, da pospeševanje ne deluje tako kot prej in da z njim naredimo manj kilometrov na polni rezervoar goriva kot poprej. Avto je v kratkem popolnoma odpovedal in se ga ni dalo niti prižgati več,” je za maribor24.si pojasnila ena od zaposlenih, ki tudi vozi omenjeni službeni avto.

Po mnenju mehanikov to tudi ni posledica kondenzacije, ampak je to lahko posledica samo vode v gorivu. Stanje, kakršno je, pa tudi ni nastalo od enega točenja goriva, kar je več kot jasno.

Podjetje je avto peljalo na popravilo, kjer so jim presenečeni mehaniki zagotovili, da je do poškodb prišlo zaradi vode, ki je primeša na gorivu. “Na popravilu so mehaniki ugotovili, da je avto odpovedal, ker je bila gorivu dodana voda. Voda, dodana gorivu je počasi, a sigurno privedla do rjavenja delov, kot boste videli na slikah. Bosch pumpa je bila zanič. Injektorji prav tako. Prej popolnoma dober avto je odpovedal. Po mnenju mehanikov to tudi ni posledica kondenzacije, ampak je to lahko posledica samo vode v gorivu. Stanje, kakršno je, pa tudi ni nastalo od enega točenja goriva, kar je več kot jasno,” še pojasnjuje voznica.

Vedno le na eni črpalki

Voda v gorivu je razlog, da je na avtu sledilo največje popravilo doslej, kar podjetju predstavlja visok strošek. Ker so gorivo točili le na Discont oil črpalki, za kar imajo tudi vse potrebne račune. Dogodek so raziskovali tudi na lastno pest in ugotovili, da niso edini, ki so naleteli na tako težavo. Nezadovoljnih uporabnikov naj bi bilo še več. :”Pogovarjali smo se še z nekaj ljudmi, ki govorijo o enakih težavah po nekaj obiskih Discont oila. Ker smo za gorivo pošteno plačali, smo pričakovali tudi pošteno storitev. Kar dela Discont oil, povzroča ljudem škodo in velike stroške, za kar bi po našem mnenju imeli pravico vedeti,” brez olepševanja resnice trdijo zaposleni v podjetju, ki so se obrnili na nas.

V zvezi z obtožbami so se oglasili tudi s podjetja Discont oil, ki vse obtožbe zavrača:

 

Nikki Osim, vodja podjetja pojasnjuje:

Našemu gorivu ne dodajamo vode. Dobavitelj našega goriva je podjetje Petrol in analize bomo naredili. Več kot očitno za načrtno škodovanje, nekdo nam hoče povzročiti škodo, stranke pa že prekinjajo pogodbe.