Na cesti med Lenartom in Benediktom je obtičalo tovorno vozilo.

FOTO: Gašper Vrabel/ GGB photography

Na širšem lenarškem območju trenutno promet na državnih cestah poteka tekoče in brez večjih posebnosti. Kot nam je povedal Slavko Bračko, vodja vzdrževanja v Vzdrževalni enoti Lenart s Cestnega podjetja Pomgrad, so ceste večinoma kopne z brozgo na voziščih. “V tem trenutku ne beležimo niti padanja drevja, niti drugih posebnosti na državnih cestah na območju občin Upravne enote Lenart.”

Med Lenartom in Benediktom je obtičalo težko tovorno vozilo

FOTO: Gašper Vrabel/GGB photography

Je pa promet deloma oviran na državni cesti Lenart – Benedikt, kjer je pred naseljem Ženjak težko tovorno vozilo zapeljalo s ceste. “Območje je zavarovano, vozilo, ki se nahaja ob robu vozišča, pa bo vlečna služba odstranila s ceste. Promet za osebna vozila poteka nemoteno, dvosmerno, tovorna pa naj bodo na tem odseku previdna.”

Sneženje se je začelo okoli 11.00 ure, nakar smo takoj začeli s posipavanjem cest. Do 6.00 ure zjutraj smo državne ceste splužili in posipali že dvakrat.

Po Bračkovih besedah so s pluženjem začeli hitro po 24.00 uri. “Sneženje se je začelo okoli 11.00 ure, nakar smo takoj začeli s posipavanjem cest. Do 6.00 ure zjutraj smo državne ceste splužili in posipali že dvakrat. Bolj izpostavljene odseke tudi trikrat.”

Na pomurski avtocesti izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone

Kot poroča promet.si, je pomurska avtocesta iz smeri Murske Sobote proti Mariboru, med Cerkvenjakom in Pernico, odprta, ostaja pa daljši zastoj ter izločanje za tovorna vozila nad 7,5 t.