Kraljice preobleke iz zasedbe Haus of Vulva, so za zaključek mavričnega junija ponovno pripravile sproščujoč tretma, Kulturni inkubator so namreč spremenile v Kulturne terme.

[[image_1_article_67640]]

Karmen Daš, Vera Vulva, Patricia Vulva in Dia Vulva so sicer članice prve štajerske drag queen skupine Haus of Vulva, ki so jo ustanovile leta 2019. V Mariboru so Haus of Vulva nastopile tudi na 3. Paradi ponosa Maribor, ki je septembra 2023 potekala v organizaciji MKC Maribor in v uvodnem delu meseca ponosa (aprila).

Vrnile so se na mariborski oder

Zdaj so se pod okriljem MKC Maribor vrnile na mariborski oder in skozi Terme Vulva ponudile unikatno izkušnjo, ki jo je doživela le izbrana množica. Kot nam je po dogodku zaupala Doris Špurej, specialistka za mladinsko delo v MKC-ju, je bil dogodek razprodan, ogledalo si ga je torej nekaj čez 60 ljudi.

"Publika je bila zelo 'prisotna', reagirali so na ogromno stvari - šale so bile dobro sprejete, nastopi odlično speljani in je res lepo videti, da ljudje z veseljem pridejo na takšne dogodke. Vidi se, da obiskovalci res uživajo," je po nastopu pokomentirala Danica Dia Vulva. Karmen Daš pa je dodala, da jo je presenetilo predvsem dejstvo, da je bil nastop že drugič razprodan, a je bila popolnoma nova publika.