50 let star TAM-ov tovornjak z nadgradnjo za čebele je spremenila v “Food truck”. Prvič ga bo predstavila 24. julija na lovrenškem prireditvenem prostoru.

Neli Podlestnik je Lovrenčanka, ki uresničuje svoje dolgoletne sanje. Pravi, da je bilo jeseni 2020, ko je na glas razmišljala o svojih sanjah – zaposlitvi kot samostojni podjetnici, ki ima majhno gostilno s prehrano, mogoče manjši kontejner s hitro prehrano, kiosk “Pač nekaj, kjer bom lahko ustvarjala dobre jedi in jih ponujala gostom. Otroci, mama, partner, ki so me poslušali, so se sprva čudili vnemi s katero pripovedujem o želji oziroma sanjah. Po prepričevanju, predstavitvi argumentov, pa je to nekako preraslo v začetek zgodbe Nelly`s food truck. Ja, preko spletnih omrežij smo iskali prikolice, kioske za hitro prehrano in se ustavili na Avtonetu pri 50 let starem tovornjaku TAM 5000 -fab z nadgradnjo za čebele, že delno predelanem, ki ga je mlajši par prodajal na območju Miklavža na Dravskem polju. Cela naša družina je romala v Miklavž in se že na prvi pogled zaljubila v to staro, zarjavelo gmoto železa na kolesih. Vsi smo že videli v mislih končni izdelek” Food truck” in plačilo are je bil takojšnjem ukrep za začetek te zgodbe.”

Po nakupu tovornjaka se je začelo brušenje, kitanje, barvanje, …

Podlesnikova nadaljuje, da so tovornjak iz Maribora pripeljali v Lovrenc. “Na celotni poti so nam ljudje ploskali in hupali, ko so zagledali to staro vozilo. Začeli so se ure, dnevi, tedni brušenja rje, kitanja, barvanja in odstranjevanje starih dotrajanih delov. Ob večerih pa smo vsi skupaj v kuhinji začeli delati poizkuse, kako najboljše izdelati slastne bombetke, govejo meso za hamburgerje in slastno omako. Sin Denis je s svojim kulinaričnim znanjem kar hitro uspel sestaviti idealen recept za kruh, meso in omako. Zavedala sem se, da mora biti ponudba večja, zato sem prihodnost food trucka vzela zelo resno in ponudbo razširila v druge gurmanskem dobrote.”

Ob večerih pa smo vsi skupaj v kuhinji začeli delati poizkuse, kako najboljše izdelati slastne bombetke, govejo meso za hamburgerje in slastno omako.

In tako so preko zime, kljub mrazu, v bundah pridno oblikovali notranjo podobo Food trucka. “V stene in strope smo namestili stekleno volno, novo električno napeljavo, stene in strop oblekli v barvno pločevino in namestili razsvetljavo. Preko spleta smo iskali kuhinjske elemente iz inox materiala, jih z različnih koncev Slovenije vozili domov in tako počasi polnili prostor kuhinje. Tako smo v spomladanskih dnevih že dobivali skoraj končno podobo kuhinje Food trucka. Seveda smo spet pri hrani, ki smo jo iz tedna v teden pripravljali in opravljali pokušine v ožjem družinskem krogu in krogu prijateljev, ki so kot kritiki opozarjali na pomanjkljivosti pri pripravi okusov in nas tako usmerjali, da bi bila celotna (priprava, okus, izgled), kar najbolj bližje, odličnosti,” pravi Podlesnikova.

In kaj bo ponujal Nelly’s Food truck?

Neli Podlesnik nam je še povedala, da bo tovornjak kmalu dobil povsem novo zunanjo podobo. “Sprednji del bo v črni barvi s kromiranimi elementi, v zadnji del bomo polepili z nalepkami. Sicer pa bo naša ponudba obsegala čim več različnih hamburgerjev, sendvič pool pork (raztrgana svinjina), tortilje različnih okusov, hot dog, krompirček, domači “tiči”, čevapi v pleskavici s kajmakom, kdaj tudi kaj izpod peke, odojek, pa Mehiški večer, pa Kubanski teden …”

Sicer pa bo naša ponudba obsegala čim več različnih hamburgerjev, sendvič pool pork (raztrgana svinjina), tortilje različnih okusov, hot dog, krompirček, domači “tiči”, čevapi v pleskavici s kajmakom, kdaj tudi kaj izpod peke, odojek, pa Mehiški večer, pa Kubanski teden …

Otvoritev omenjene domače podjetno-kulinarične zgodbe Nelly’s Food truck bo 24. julija, od 17. ure do jutra, na prireditvenem prostoru v Lovrencu na Pohorju.