Radeljčan Jani Bezjak, kajakaš in učitelj morskega kajaka, skoraj vsak dan vesla na reki Dravi, ko razmere dopuščajo, pa predvsem na morju in tudi po jezerih. Leta 2014 je v kajaku veslal iz Črne gore do Pirana, v letu 2010 pa po celotni Dravi, od njenega izvira do izliva v Donavo. Je tudi član Plezalnega kluba Martinček, v okviru katerega deluje veslaška sekcija. Ta ima v najemu čolnarno pri Vodnem parku  Radlje ob Dravi v Rešu.

23 navdušencev je po Dravi veslalo 12 ur

27. decembra lani je Bezjak na reki Dravi organiziral zanimiv dogodek – 12 ur veslanja. Na vodi se je zbralo 23 navdušencev, med njimi so bila tudi dekleta, nad tem športom, ki so se na pot podali s štirimi supi, dvema kanujema, enim katamaranom in 12 kajaki. “Veslali smo po krožni poti iz Radelj do Vuhreda. En krog je znašal sedem kilometrov, napravili smo jih okoli 50. V letu 2020, ko sem sam 24 ur veslal po Dravi, pa sem na isti relaciji naredil 105 krogov,” nam je povedal Bezjak in dodal, da pri dogodku ni šlo za tekmovanje, temveč za druženje.

FOTO: Jani Bezjak

FOTO: Jani Bezjak

FOTO: Jani Bezjak

FOTO: Jani Bezjak

FOTO: Jani Bezjak

V prihodnje večjega dogodka na Dravi ne načrtujejo. “Bomo pa letos decembra podvig zagotovo ponovili, najverjetneje sicer v nekoliko drugačni obliki.”