»Danes je zame poseben dan. Dan, ko lahko rečem: imamo jo, lepa je in naj nam dolgo služi. Ob normalnih razmerah bi bila otvoritev drugačna, dvorana pokala po šivih kljub svoji velikosti, otroci bi s svojimi nastopi in iskricami v očeh še dodatno ogreli naša srca,« je povedal župan Občine Duplek Mitja Horvat.

Danes so v Občini Duplek otvorili novo dvorano s kar 300 sedeži. Ob tem so po slavnostnem prerezu traku, pripravili pestro glasbeno-kulturno prireditev. Zaradi ukrepov otvoritev ni bila za širšo javnost, so pa pripravili neposredni prenos dogodka. Med nastopajočimi je bila tudi Maja Keuc. Novo pridobitev pa so na daljavo pozdravili številni znani med drugim Tadej Toš, Nina Pušlar, Marcos Tavares, oglasil se je tudi predsednik države Borut Pahor.

Ravnatelj OŠ Duplek Dano Novak je dejal: »Tako občina, kot osnovna šola bomo skrbeli, da ne bo nikdar prazna in brez vsebine. Kvaliteta našega dela v zavodu se bo zagotovo bistveno povečala, o neprecenljivem zadovoljstvu zaposlenih, otrok in občanov, pa ne rabim niti govoriti.«

»Vsi smo ponosni in veseli ob tem našem skupnem veselju«

»Danes je zame poseben dan. Dan, ko lahko rečem: imamo jo, lepa je in naj nam dolgo služi. Ob normalnih razmerah bi bila otvoritev drugačna, dvorana pokala po šivih kljub svoji velikosti, otroci bi s svojimi nastopi in iskricami v očeh še dodatno ogreli naša srca. A prepričan sem, da se bo tudi ta stara normala vrnila in da bomo v tej dvorani doživeli še veliko lepih trenutkov,« je povedal župan Občine Duplek Mitja Horvat in dodal, da bo gotovo vsem služila kot objekt, kjer bodo služili za telesno in duševno zdravje.

Z večnamensko športno dvorano bodo omogočili boljše pogoje za celoletno vadbo tako šolarjem kot športnim društvom in rekreaciji. Projekt je tudi trajnostno naravnan in pomeni manjše stroške vzdrževanja in stroške ogrevanja, ter na ta račun tudi prihranek za občino.

Veliko igrišče v pritličju, dimenzije 40 x 20 m, je mogoče razdeliti na tri prečna igrišča, to je dve igrišči po 13,30 m x 20,00 m in sredinsko igrišče 13,40 m x 20,00 m. V nadstropju bo večnamenski prostor namenjen talni vadbi ali fitnesu. V pritličje so umeščene tudi garderobe s sanitarijami in tribuna za cca 300 gledalcev. V dvorani je tako cca. 2500 m2 neto uporabnih površin

Dvorano bo v dopoldanskem času v celoti uporabljala šola za izvajanje vzgojno izobraževalnega programa šolske vzgoje, v popoldanskem času pa bo dvorana na voljo za izvedbo drugih športnih aktivnosti in prireditev.

Investicija v celoten projekt gradnje večnamenske dvorane znaša dobre tri milijone evrov. Od tega je iz sofinancerskih virov zagotovljenih 1,37 mio EUR, razlika pa je zagotovljena iz lastnih sredstev Občine Duplek.