Ob častitljivem jubileju je Danico Krepek in njenega moža Jožeta presenetil pesniški župan v družbi Pesniškega okteta.

Danica Krepek iz Voska v občini Pesnica je nedavno praznovala častitljivi jubilej, 100. rojstni dan. Ob tej priložnosti jo je na domu skupaj s Pesniškim oktetom obiskal pesniški župan mag. Gregor Žmak in ji zaželel vse dobro.

 V hiši žita sama, vedno pa lahko računata na hčerkino pomoč

Zakonca Krepek sta nam povedala, da sta bila nad obiskom zelo prijetno presenečena. “Sicer sem pričakoval obisk župana in njegove tajnice, zagotovo pa ne vseh ostalih. Ko sem videl minibus in številne avtomobile, ki so se ustavili pri nas, sem doživel pravi šok,” nam je povedal Daničin mož Jože, ki je sicer star 90 let. Pravi, da skupaj živita že od leta 1953, imata hčerko, dva vnuka in tri pravnukinje.

Zanjo vedno rečem, da ima zlate roke za štrikanje, kvačkanje, obenem pa je tudi knjižni molj. Zelo rada bere knjige, ko pa s tem preneha, pa rešuje križanke. Vedno pravi, da je možgane potrebno trenirati, da ne zaspijo.

V hiši živita sama. “Jaz sem glavni ekonom, kuham, pečem kruh, perem, likam, čistim, … Za štedilnikom mi sicer pomaga tudi žena, ki pa zaradi bolečin v nogah ne more dolgo stati. Zanjo vedno rečem, da ima zlate roke za štrikanje, kvačkanje, obenem pa je tudi knjižni molj. Zelo rada bere knjige, ko pa s tem preneha, pa rešuje križanke. Vedno pravi, da je možgane potrebno trenirati, da ne zaspijo. Naj pa še povem, da nama pri vsem zelo pomaga najina hčerka. Če karkoli potrebujeva, jo zmeraj pokličeva.”

Kakšen je recept za dolgo življenje?

Na vprašanje, kakšen je recept za dolgo življenje, sta nam zakonca Krepek odgovorila: “Ko se enkrat usedeš, je vse končano. Vedno je potrebno biti aktiven, potrebno je nekaj delati, pomembno je samo to, da se giblješ. To drži človeka pokonci.”