Zaradi urejanja avtobusnega postajališča in križišča Korena – Vurberk bo v petek in soboto promet v dupleški občini močno oviran.

Iz občinske uprave v Dupleku so sporočili, da bo od petka, 7. maja, od 8. do 24. ure, in do sobote, 8.maja, od 24 do 17. ure, popolna zapora državne ceste v Zgornji Koreni. Kot je znano, podjetje Komunala Slovenske gorice v Zgornji Koreni ureja avtobusno postajališče in trikrako križišče Korena – Vurberk. Zaradi asfalterskih del bo konec tedna v omenjem križišču potrebna popolna zapora državne ceste Dolge Njive – Spodnji Duplek.

Kjer bodo potekali obvozi?

V času popolne zapore bo obvoz za vsa vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 7,5 t potekal na relaciji Zgornja Korena – Jablance – Hrastovec – Voličina – Dolge Njive, in obratno. Del obvoza, namenjen tovornim vozilom, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t (velja za vozila lokalnega prometa) bo potekal po državni cesti R3-745/4118 Dolge Njive – Spodnji Duplek, po R3-710/1292 Maribor – Dvorjane – Ptuj, po R1-229/1417 Ptuj – Rogoznica, po R1-229/1286 Rogoznica – Senarska ter po R3-745/4116 Janežovci – Dolge Njive, in obratno.

Nekatera avtobusna postajališča bodo neaktivna

Zaradi gradbenih del bodo 7. in 8. maja avtobusna postajališča Dolge Njive, Dormiter, Žikarce Slanič in Zg.Korena Dvoršak neaktivna. “Potnike prosimo, da se preusmerijo na sosednja postajališča. Na vožnjah na tej relaciji bo zaradi obvoza lahko prihajalo do manjših časovnih zamud,” so zapisali v občinski upravi v Dupleku. Dodajajo, da se postajališče Zgornja Korena Hrastnik začasno prestavi na lokacijo križišča ceste iz Korene proti Zimici oziroma cca. 50 metrov proti Zimici. Postajališče Dolge Njive Novak pa se začasno prestavi na lokacijo križišča ceste iz Dolge Njive proti Zavrhu oziroma cca 50 metrov proti Zavrhu. Postajališči bosta označeni s tablo.