Društvo Ohranimo naravo čisto iz Dupleka je včeraj prejelo anonimno obvestilo o nezakonitem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Gre za gozd v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava. Občana, ki je odložil odpad, so pozvali, da odpadke odstrani do danes zvečer.

Društvo Ohranimo naravo čisto iz Dupleka je včeraj prejelo anonimno obvestilo o nezakonitem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Gre za gozd v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava.

Pozvali storilca da odvrženo odstrani

Po prejetem zapisu, gre domnevno za storilca v zelenem terenskem vozilu, so ga pozvali, da odvrženo pobere do jutri  in vse odpelje v zbirni center Duplek. V nasprotnem primeru bodo prisiljeni posredovati anonimno prijavo očividca dejanja na pristojne institucije.

Pri društvu Ohranimo naravo čisto, ki je znano po številnih ekoloških aktivnostih in sajenju dreves v Dupleku, so še zapisali, da so zgroženi, da se takšna neodgovorna dejanja dogajajo v času, ko je zbirni center odpadkov odprt štirikrat na teden.

O tem, ali so bili odpadki do večera res odstranjeni, bomo poročali.