Potem ko so že pretekli petek člani nadzornega sveta Šport Maribor d.o.o. na izredni seji razpravljali o kandidatih, ki so se prijavili na razpis za delovno mesto direktorja omenjene družbe, ki jo sicer od maja 2019 vodi Tadej Mežnar, so se danes opoldne sestali še na redni seji. Med točkami dnevnega reda je bilo tudi imenovanje novega direktorja družbe.

Pred novim direktorjem številni novi projekti

Nadzorni svet je tako danes razrešil dosedanjega direktorja Mežnarja in na njegovo mesto imenoval novega direktorja družbe. To je postal Boštjan Tancer, ki bo z mandatom nastopil jutri.

Na čelu družbe Šport Maribor d.o.o. je dosedanjega direktorja Tadeja Mežnarja zamenjal Boštjan Tancer. Ta bo s svojim mandatom nastopil jutri.

»Na današnji seji nadzornega sveta družbe Šport Maribor so nadzorniki na podlagi prijav na javni razpis izbrali novega direktorja. S svojimi izkušnjami in predstavitvijo jih je najbolj prepričal Boštjan Tancer, ki ga je nadzorni svet imenovali za direktorja družbe za mandatno obdobje petih let. V tem Šport Maribor po statusnem preoblikovanju iz javnega zavoda v družbo z omejeno odgovornostjo čakajo pomembni izzivi; v njegovo upravljanje je namreč v zadnjem letu prešla vrsta dodatnih športnih objektov, po končani smučarski sezoni pa nanj prehajajo še žičnice in športne površine na Pohorju. Med prijavljenimi kandidati za novega direktorja Športa Maribor ni bilo dosedanjega direktorja Tadeja Mežnarja, ki ostaja zaposlen v družbi. Novoimenovani direktor bo mandat nastopil jutri, 22. 3. 2022,«je ob tej priložnosti dejal Matjaž Štandeker, predsednik nadzornega sveta družbe Šport Maribor.

Še pred današnjo sejo je sicer zasedal zbor delavcev Šport Maribor d.o.o., ki je z 32 glasovi sprejel sklep, v katerem apelirajo na vse pristojne in odgovorne, da se postopek razrešitve Tadeja Mežnarja z mesta direktorja ustavi.