V kulturnem domu je danes potekala osrednja prireditev ob 23. občinskem prazniku občine Cerkvenjak.

V občini Cerkvenjak, ki med 4. in 27. junijem praznuje 23. občinski praznik, je danes potekala osrednja prireditev – slavnostna seja ob prazniku občine in ob 30. obletnici samostojne Slovenije s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj. Najprej so v avli Vlada Tušaka v domu kulture odprli razstavo vina in domačih dobrot Vino in kulinarika, sledila je sveta maša, posvečena 23. prazniku občine Cerkvenjak, ob 11. uri pa se je v kulturnem domu začela slavnostna seja. Zbrane na prireditvi je nagovoril župan Marjan Žmavc, za kulturni program pa so poskrbeli Kulturno društvo Cerkvenjak, Klara Grdja na klavirju, pevka Lara Kramberger in Andrej Polič, učitelj harmonike Konservatorija za glasbo in balet, enote Cerkvenjak.

Podelili so občinska priznanja in nagrade

Tudi tokrat so podeljevali občinska priznanja in nagrade. Županovo petico je prejel Miha Černel, denarne nagrade pa so namenili zlatemu maturantu Eriku Kladošku, mag. Jerneji Babič, mag. Nuši Kovačič, mag. Mojci Videtič, mag. Martini Domanjko, mag. Davorinu Tošu in diplomantom Mariu Krambergerju, Barbari Horvat, Anžetu Peklarju in Martini Breznik.
Prejemniki priznanj župana: Jani Dimec, uspešni predsednik NK Cerkvenjak, Tomaž Kšela, dolgoletni dopisnik občinskega glasila Zrnje in Roman Lorenčič, dolgoletni predsednik Društva general Maister, prav tako je aktiven v Zvezi društev general Maister.
Župan Marjan Žmavc je spominski grb občine podelil Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Lenart (ob 30-letnici samostojne Slovenije in v zahvalo za prispevek v osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991). Spominski znak za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni SARS- CoV-2 pa je prejel poveljnik Civilne zaščite Občine Cerkvenjak Srečko Furšt.

Foto: Askari

Foto: Askari

Foto: Askari

Foto: Askari

In še prejemniki občinskih priznanj:
Zahvala Občine Cerkvenjak – Dušan Kocmut, Danica Zorko (za večletno prostovoljno delo in dosežke na področju društvenih dejavnosti in
prostovoljstva)
Plaketa Občine Cerkvenjak – Podjetje LORS, Sašo Lorenčič s.p. (za uspehe na področju gospodarstva, obrti in podjetništva ter kakovost storitev in promocijo občine na področju gospodarstva), Kmetija Firbas iz Cenkove, Domača viljamovka iz sadovnjaka družine Firbas (za uspehe na področju gospodarstva, kakovost in tržno zanimivost produktov ter dosežke, ki so pomembni za prepoznavnost Občine Cerkvenjak).