Znana mariborska restavracija Mak je dobila posebno priznanje še iz Avstrije. Pri naših severnih sosedih je namreč pred kratkim izšla izdaja vodnika Gault & Millau, ki ob avstrijskih že nekaj let ocenjuje tudi slovenske in hrvaške gostilne. V kategoriji slovenskih restavracij so najbolje ocenili ravno mariborsko restavracijo Mak.
“Jedilnega lista ni”
Ta je tako zasedla prvo mesto med našimi gostilnami s 17 točkami od 20 in tremi “haubami”, v kateri kuha David Vračko, “fan Kurta Cobaina,” kot so v vodniku opisali Štajerca. O svoji izkušnji pa so avstrijski ocenjevalci zapisali takole: “Jedilnega lista ni,” in “jedli boste, kar pač pride na mizo. A ob kakovosti jedi, ki jih dobite, prav nič ne pogrešate svobode odločanja”..
Mak dobil pohvale tudi s strani revije Falstaff
Je pa avstrijska revija Falstaff letošnje leto prvič v svoje ocenjevanje najboljših restavracij uvrstila tudi Slovenijo. V tej reviji je mariborska restavracija zasedla četrto mesto, prvo je pripadlo Hiši Franko