Po koncu zimske sezone na Mariborskem Pohorju bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB aprila izvajalo redna spomladanska vzdrževalna dela na krožni kabinski žičnici.

Dela na Vzpenjači bodo potekala od 3. do 26. aprila vse ponedeljke (razen velikonočnega), torke, srede in četrtke, torej 3.–6. 4., 11.–13. 4., 17.–20. 4. in 24.–26. 4. V teh terminih prevoz s krožno kabinsko žičnico ne bo mogoč, medtem ko bo ostale dni obratovala po voznem redu, so sporočili iz JHBM.

Letošnji remont obsežnejši

Letos bo remont glede na doseženo število obratovalnih ur (37.500) obsežnejši kot prejšnja leta, zato se bo po potrebi nadaljeval še maja, o čemer bodo uporabnike pravočasno obvestili, pravijo pri JHMB. Pri tem prosijo za razumevanje zaradi začasnega izpada prevoza s krožno kabinsko žičnico. Z izvajanjem vzdrževalnih del, predpisanih na določeno število obratovalnih ur žičnice, Marprom zagotavlja njeno varno obratovanje.

Poleg tega krožna kabinska žičnica letos predvidoma ne bo v pogonu še avgusta in septembra zaradi izgradnje nove vmesne postaje, ki bo stala za osmim stebrom žičnice, so še sporočili.

Točne datume zaustavitve v omenjenih mesecih bomo sporočili naknadno. Bo pa med izgradnjo vmesne postaje za obiskovalce zagotovljen nadomestni prevoz na Mariborsko Pohorje s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.