Celjska koča ponuja širok spekter dejavnosti za vse generacije, vključno s Pustolovskim parkom, ZIP lineom, Bobkartom in poletno drčo. Te aktivnosti zagotavljajo zabavno in adrenalinsko doživetje za obiskovalce vseh starosti, ki bodo zagotovo popestrile vaše počitniške dni. Poleg tega Celjska koča nudi tudi slikovite pohodniške poti, kolesarske ture in raznolike športne površine, kar omogoča celodnevno rekreacijo in sprostitev v čudovitem naravnem okolju.

Sprostitev v naravnem okolju? Celjska koča.

Celjska koča leži na južnem obrobju celjske kotline, zaznamovanim s hribovitim reliefom, šestimi vrhovi in štirimi dolinami, vključno z dolino Pečovnik. Območje je naravno ohranjeno in redko poseljeno, le 8,5 km od Celja in 12 km od Štor, dostopno po cestah in izletniških poteh. Hotel Celjska koča nudi od dvoposteljnih in troposteljnih sob, do apartmajev in mansardnih sob skupno za 74 gostov. Ima wellness center s savnami in whirpoolom ter restavracijo in pivnico, ki ponujata domače jedi. 

Hotel Celjska Koča je idealno izhodišče za odkrivanje lepot okolice na kolesu. Urejene poti vodijo do centra mesta Celje, Šmartinskega jezera, Žalca s Fontano piv ter do Svetine, hiše Alme Karlin in naprej do centra Laškega. Tudi pohodniške poti so primerne za družine, posameznike in rekreativce, prilagojene različni kondiciji in razpoložljivemu času. Med učnimi potmi so Gobarska učna pot, Gozdna učna pot, Brezno na Celjski koči, Brezno na Tolstem vrhu in Doživljajski zeliščni vrtovi. Hotel nudi tudi večnamenska igrala za otroke, ki vključujejo igralni stolp s peskovnikom in gugalnicami, kar zagotavlja zabavo za najmlajše. 

V iskanju pustovonščine? Celjska koča.

Pustolovski park Celjska koča je okolju prijazen park, zasidran med drevesnimi debli in krošnjami, ki ponuja poligone za vse starostne skupine - predšolske otroke, otroke do 15 let in odrasle. Park je idealen za spoznavanje narave na drugačen način, za šport in rekreacijo ter nepozabne pustolovščine. 

[[image_1_article_67828]]

Pod vodstvom inštruktorjev lahko ob plezanju odkrivate svoje sposobnosti, premagujete ovire ter pridobivate samozavest in zaupanje vase. Park vsebuje 35 različnih elementov in je primeren za otroke od 5. leta starosti oz. od višine 150 cm z iztegnjenimi rokami ter za odrasle. V njem boste lahko premagovali ovire, kot so brvi, mostovi, mreže, plezalna stena in U-zanke. Za najbolj adrenalinske navdušence pa je tu še 'Monkey tree', ki zagotovo poskrbi za dvig srčnega utripa.

Park ima tri poligone različnih težavnostnih stopenj:

- Modra proga z najlažjo težavnostno stopnjo je namenjena otrokom od 5. leta starosti dalje oz. od višine 150 cm z iztegnjenimi rokami. Proga vključuje 9 različnih elementov.
- Rdeča proga s srednjo težavnostno stopnjo je primerna za otroke od 8. leta starosti dalje oz. od višine 160 cm z iztegnjenimi rokami in za odrasle. Proga obsega 11 različnih elementov.
- Črna proga z najtežjo težavnostno stopnjo je prav tako primerna za otroke od 8. leta starosti dalje oz. od višine 160 cm z iztegnjenimi rokami in za odrasle. Proga vključuje 15 različnih elementov.

Manjka adrenalina? Celjska koča.

Zipline Celjska koča meri v skupni dolžini kar 829 metrov in je razdeljen na dva spusta. Prvi spust se začne na stolpu ob Hotelu Celjska koča in se razteza do pobočja Grmade v dolžini 426 metrov. Povratni spust je speljan s pobočja Grmade nazaj do brežine pod Hotelom Celjska koča in meri 403 metrov. Zip-line je skrbno načrtovan tako, da sega izven meja območja Natura 2000, kar omogoča doživetje adrenalinske pustolovščine v naravi brez vpliva na zaščiteno območje.

[[image_2_article_67828]]

Zipline je primeren za udeležence, starejše od 12 let in višje od 150 cm, minimalna teža uporabnika z opremo 45 kg in maksimalna teža z opremo 130 kg. Za uporabnike mlajše od 15 let je poskrbljeno tako, da se spusta lahko udeležijo v spremstvu staršev ali polnoletnih skrbnikov. Atraktivna trasa zip-linea ponuja dih jemajoče razglede na okoliško pokrajino, zaradi česar je idealna izbira za vse ljubitelje narave in adrenalina.

Potrebujete hitrost? Celjska koča.

Poletno sankališče Bob kart se razprostira po pobočju smučišča Celjska koča in ponuja nepozabno doživetje za vse generacije. 800 metrov dolga proga omogoča tako drzne spuste za adrenalinske navdušence kot tudi ležerno vožnjo za tiste, ki uživajo v mirnejšem tempu. Vsaka vožnja zagotavlja povišan utrip ter obilico zabave, ne glede na vašo izbiro hitrosti.

[[image_3_article_67828]]

Bob kart je zasnovan tako, da se lahko na vožnjo podate sami ali s svojim malčkom, kar omogoča varno in prijetno doživetje za vso družino. Proga je primerna za vse starostne skupine, opremljena pa je s sodobnim varnostnim sistemom, ki zagotavlja varno vožnjo tudi pri večjih hitrostih. Sankališče je odlična izbira za popestritev poletnih dni in ponuja čudovit razgled na okoliško naravo, kar dodatno obogati vašo izkušnjo. Bobkart Celjski dirkač je prvo tovrstno sankališče v Sloveniji. Na progi lahko dosežete največjo hitrost 40 km/h. Vožnja traja povprečno slabi 2 minuti, odvisno od hitrosti vožnje.

Iščete zabavo za celotno družino? Celjska koča.

Brez, da preverjate čas obratovanja aktivnosti Celjske koče, se ob lepem vremenu čez teden vedno lahko brezplačno popeljete na poletni drči. Obiščite progo na pobočju smučišča Celjske koče, kjer vas čakajo drzni spusti in ležerna vožnja za vse okuse.

[[image_4_article_67828]]

Uživajte v povišanem srčnem utripu in obilici zabave, ne glede na vašo izbiro hitrosti. Sankajte se sami ali s svojim malčkom ter uživajte v čudovitem razgledu na okoliško naravo. Poletna drča je idealna za družine, posameznike in vse, ki iščejo nepozabno poletno doživetje.

Pridite in se zabavajte na Celjski koči!