Tomaž Kavčič, ki v Vipavi na dvorcu Zemono vodi eno najbolj znanih restavracij pri nas, Gostilno pri Lojzetu, je predaval na vinskem sejmu Vinske vizije Odprtega Balkana v Beogradu, kjer je navdušil zavidljivo število poslušalcev. Bil je tudi glavni kuhar na večerji predsednika in premierja Črne Gore in Albanije, gostil pa je tudi turškega zunanjega ministra ter slavnega teniškega igralca Novaka Djokovića, njegovega očeta in strica.

Kavčič je na beograjskem vinskem sejmu med drugim je povedal, da se pri ustvarjanju v kuhinji vedno postavi v vlogo gosta: »Čeprav sta življenje in delo v kuhinji včasih zelo zapletena, mora biti končni izdelek razmeroma preprost. Za gosta mora ohraniti 100 odstotkov okusa osnovnih sestavin,« je poudaril Kavčič, ki se ponaša tudi z Michelinovo zvezdico.

»Osebno lahko rečem, da na svetu ni vrhunskega kuharja, ki si ne bi želel Michelinove zvezdice, sploh prve. Občutki, ki sem jih doživel, so bili vsekakor izjemni, sploh tisti pred razglasitvijo, ko nihče ni vedel, kakšne bodo ocene,« je zaupal zbranim. Verjame, da bodo s sodelavci dokazali, da se zavedajo, da so z vključitvijo v Michelinov vodnik prevzeli tudi veliko odgovornost. »V trenutnih razmerah si moramo še bolj prizadevati, da prebrodimo krizo in ohranjamo slovensko gostinstvo. Zvezde morajo ostati slovenske in dodajati morajo vrednost slovenskemu gostinstvu in turizmu na splošno.«