Nostradamus, sicer rojen kot Michel de Nostredame, je bil francoski zdravnik, astrolog in jasnovidec iz začetka 16. stoletja, ki je v svojem življenju napovedal mnoge dogodke. Dobrih osem mesecev letošnjega leta smo že prebrodili, vendar kot kaže nam tudi naslednje leto ni nikakor prizanešeno.

Nas čaka “velika vojna”?

Francoz je v svoji knjigi Les Proféties, ki je izšla pred približno 450 leti, napovedal, da nas prihodnje leto čaka “sedem mesecev velike vojne, ljudje bodo mrtvi zaradi hudobije”. To lahko razumemo kot večji vojaški konflikt, morda celo tretjo svetovno vojno, ki bi svoj povod lahko imela v rusko-ukrajinskem konfliktu.

Nostradamus napoveduje tudi “propadanje svetlobe na Marsu”. Številni interpretirajo to napoved v povezavi s poseljevanjem Marsa, ki jo je med drugim napovedal tudi Elon Musk. Če se bo napoved Francoza uresničila, bo poskus kolonizacije spodletel. Medtem so drugi mnenja, da ta napoved kaže na nenehno retrogradno gibanje planeta, saj se zdi, da se v vesolju pomika vedno bolj nazaj.

Tretjo srhljivo napoved veliko ljudi razume kot napoved za konec sveta. Nostradamus je namreč napovedal “nebeški ogenj na kraljevi palači”. V povezavi s to napovedjo in Nostradamusovim prepričanjem, da bo ogenj končal ta svet je interpretacija smiselna. Iz pepela pa se bo nato povzpela nova civilizacija.